THQ Nordic Metro, Saints Row ve Dead Island'ın yayıncısı Koch Media'yı satın aldı

THQ Nordic Metro, Saints Row ve Dead Island'ın yayıncısı Koch Media'yı satın aldı
Şu anda Darksiders, Red Faction ve de Blob projelerini yürüten Avusturya merkezli THQ Nordic, Dead Island, Saints Row ve Metro'nun yayıncısı Deep Silver'ın ana şirketi Koch Media'ı satın aldı. Bugün onaylanan anlaşma 121 milyon...

Şu anda Darksiders, Red Faction ve de Blob projelerini yürüten Avusturya merkezli THQ Nordic, Dead Island, Saints Row ve Metro'nun yayıncısı Deep Silver'ın ana şirketi Koch Media'ı satın aldı. Bugün onaylanan anlaşma 121 milyon €'ya (yaklaşık 149 milyon $) mal oldu.

Bu satın alma, THQ Nordic'in artık Metro serisi gibi yapımların stüdyolarını, fikri haklarını ve lisanslarını içeren Koch Media'nın tüm varlıklarına sahip olduğu anlamına geliyor. Koch Media'nın işi ayrıca öncelikle Almanca ve İtalyanca konuşulan bölgeler için yapılan filmleri de içeriyor.

Satın alımın parçası olan dikkat çekici stüdyolar arasında, Saints Row serisinden sorumlu Volition; Homefront'un arkasında olan Dambuster ve Galaxy on Fire serisiyle bilinen Fishlabs Entertainment da yer alıyor.

THQ Nordic yeni AAA oyunlar üzerinde çalışıyor

Şirketin CEO'su Lars Wingefors, Volition ve Dambuster'ın Metro Exodus ve henüz duyurulmamış AAA oyunlar üzerinde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl THQ Nordic, fantastik üçüncü şahıs aksiyon oyunu Biomutant'ı açıklamıştı. Ayrıca, orijinal Darksiders ve devam oyunları üzerinde çalışan, eski Vigil Games çalışanlarının bir araya geldiği Gunfire Games tarafından geliştirilmekte olan Darksiders 3 de şirketin elindeki yapımlar arasında.