THQ Nordic, Darksiders geliştiricisi Gunfire Games'i satın aldı

THQ Nordic, Darksiders geliştiricisi Gunfire Games'i satın aldı
THQ Nordic'in Darksiders stüdyosu Gunfire Games ile uzun süredir devam eden ortaklığı artık evliliğe dönüştü. Yayıncı, Gunfire Games'i ve stüdyonun tüm marka haklarını devraldığını açıkladı. THQ Nordic için büyük bir...

THQ Nordic'in Darksiders stüdyosu Gunfire Games ile uzun süredir devam eden ortaklığı artık evliliğe dönüştü. Yayıncı, Gunfire Games'i ve stüdyonun tüm marka haklarını devraldığını açıkladı. THQ Nordic için büyük bir yatırım olsa da ancak yayıncıların hesaplamalarına göre maliyetin önümüzdeki 3-4 yıl içinde telafi edileceği öngörülüyor.

Yayıncı haberi yatırımcı sitesinde paylaştı ve Austin, Texas merkezli yeni stüdyosunun THQ Nordic'in ABD'deki varlığını güçlendireceğini belirtti. THQ Nordic ve Gunfire Games'in bir sonraki projesi olan Remnant: From the Ashes ortaklığın bu yeni aşamasında ilk adım olacak.

THQ Nordic Darksiders II: Deathinitive Edition'ı 2015 yılında yayınladığından beri iki şirket birlikte çalışıyordu. Ardından Gunfire Games 2018'in sonlarında çıkan ve o zamandan beri birkaç lansman sonrası içerik alan Darksiders III üzerinde çalıştığında ilişkiler sıkı bir şekilde devam etti.

Eski Darksiders ekibi olan Vigil Games geliştiricileri Gunfire Games'i kurmak için 2014'te bir araya geldiler. Bu değişim THQ'nun 2013'ün başlarında kepenklerini indirmesinin ardından gerçekleşti. Gunfire Games yaptığı oyunlarla yeniden başarı yakaladı. THQ Nordic stüdyoyu satın almasıyla şu an 70 tam zamanlı çalışanı bünyesine katmış oldu.

Yayıncı Darksiders 4 hakkında henüz hiçbir açıklama yapmadı. Taraftarlar seriye gelecek bir sonraki ana oyun hakkında yeni haberler beklerken Darksiders Genesis merakla beklenen bir sonraki oyun olarak ufukta göründü. Airship Syndicate'in geliştirdiği ve Diablo'dan ilham alan oyun bu yıl çıkacak.