The Last of Us Part II, Haziran Ayı Satışlarıyla Yeni Bir Rekor Kırdı

The Last of Us Part II, Haziran Ayı Satışlarıyla Yeni Bir Rekor Kırdı
The Last of Us Part II, piyasaya sürüldükten sonraki ilk hafta sonu boyunca PlayStation için etkileyici bir satış rekoru kırdı. Devam oyunu, mağazalardaki ilk üç gününde toplam 4 milyon kopya satarak bugüne kadarki en hızlı satan...

The Last of Us Part II, piyasaya sürüldükten sonraki ilk hafta sonu boyunca PlayStation için etkileyici bir satış rekoru kırdı. Devam oyunu, mağazalardaki ilk üç gününde toplam 4 milyon kopya satarak bugüne kadarki en hızlı satan PS4 oyunu oldu. Yeni veriler, oyunun geçtiğimiz ay dijital satışlarıyla yeni bir rekor kırdığını gösteriyor.

The Last of Us Part II'nin Haziran ayında iki haftadan daha kısa sürede yaklaşık 2.8 milyon dijital kopya sattığı bildiriliyor. Oyun, bu etkileyici satış rakamlarıyla PlayStation'a özel oyunlar arasında lansman ayında en çok satan oyun oldu. PlayStation, Ellie'nin yeni macerasına duyulan ilgi sayesinde Haziran ayında şimdiye kadarki en yüksek dijital satışı yaptı.

The Last of Us Part II, lansman ayında en çok satan PlayStation'a özel oyun oldu

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II'nin 2.8 milyon dijital kopya satması, Sony için oldukça etkileyici bir başarı. Oyun ayrıca Haziran ayında en yüksek hasılat yapan dijital oyun olarak zirvede yer aldı. Marvel's Spider-Man ve Final Fantasy VII Remake, sırasıyla Eylül 2018 ve Nisan 2020'deki lansmanlarında 2.2 milyon kopya satmışlardı.

SuperData, devam oyununun Temmuz ayında aynı momentumu sürdürme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. The Last of Us Part II, satışlarının üçte ikisinden fazlasının ön siparişlerden geldiği ve bu nedenle dijital satışların büyük kısmının önden gerçekleştiği öne sürülüyor. Diğer yandan Ghost of Tsushima'nın gelişi de oyunu geri plana atacaktır.

Ghost of Tsushima PS4 Sony

Sony'nin bu aralar oyunlardan yana yüzü gülüyor. TLOU2'nin başarısına ek olarak, Ghost of Tsushima'da rekor bir başlangıç yaptı. Sucker Punch'ın yeni oyunu lansmandan sonraki ilk üç günde 2.4 milyon kopya satmayı başardı. Sonuç olarak, Ghost of Tsushima, PS4'te en hızlı satan yeni marka oldu. Samuray temalı macera oyunu, Japonya'da piyasaya sürüldükten kısa süresonra mağazalarda tükendi.

The Last of Us Part II'nin ilerleyen dönemlerde yükselişini sürdürüp sürdüremeyeceğini göreceğiz. Devam oyunu, böyle devam etmesi halinde en çok satan PS4'e özel oyun olma yolunda ilerleyebilir.