The Last of Us Part II oyuncusu, sosyal medyada aldığı korkunç ölüm tehditlerini paylaştı

The Last of Us Part II oyuncusu, sosyal medyada aldığı korkunç ölüm tehditlerini paylaştı
Oyun severlerin uzun yıllardır beklediği The Last of Us Part II sonunda PS4 için geldi. Bazı öfkeli hayranların oyun yayınlanmadan öncesinde ve sonrasında geliştiricileri taciz ettiği biliniyordu. Ancak aktris Laura Bailey'e göre...

Oyun severlerin uzun yıllardır beklediği The Last of Us Part II sonunda PS4 için geldi. Bazı öfkeli hayranların oyun yayınlanmadan öncesinde ve sonrasında geliştiricileri taciz ettiği biliniyordu. Ancak aktris Laura Bailey'e göre bu tacizler, kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditlerine kadar varıyor.

The Last of Us Part II'de Abby karakterini canlandıran Bailey, Twitter kullanıcılarından aldığı korkunç tehdit mesajlarından bazı mesajlarını paylaştı. Pek de iç açıcı olmayan şiddet dolu mesajlar, sosyal medyadaki siber zorbalığın hangi boyutlara ulaşabildiğini açıkça ortaya koyuyor.

The Last of Us Part II oyuncusunun aldığı tehdit mesajları:

Bailey, Twitter'dan aldığı ölüm tehditlerini paylaşarak "Buraya sadece olumlu şeyler göndermeye çalışıyorum... Ancak bu bazen zor olabiliyor." dedi. Ayrıca tehdit mesajlarındaki bazı kelimeleri spoiler içerdiği için kararttığını belirtiyor. Mesajlarda oyuncunun ailesine ve kendisine yönelik sınır tanımayan tehditler ve hakaretler yöneltildiği görülüyor...

The Last of Us Part II'nin geliştiricisi Naughty Dog'un başkan yardımcısı Neil Druckmann da, eski Nintendo başkanı Reggie Fils-Aime tarafından düzenlenen bir podcast'te nefret dolu davranışları ele aldı ve bazı mesajlarda tehditlerin stüdyo yetkililerini de kapsadığını ileri sürdü. Druckmann, podcast sırasında, "Bir aktörümüz var ve oyunda canlandırdığı kurgusal bir karakter nedeniyle gerçekten korkunç, aşağılık mesajlar alıyor. İşlerin ciddiye dönüşmesi halinde aldığımız bazı güvenlik protokolleri var ve ben bunu yetkililere rapor ediyorum." demişti.

The Last of Us Part II geliştiricileri, oyun hakkında ortaya çıkan ilk sızıntılardan beri takipçilerden tepki alıyordu. Oyunun gecikmesinin ardından sosyal medyada gösterilen tepkiler etkisini artırdı. Ancak hiçbir şey böylesine korkunç mesajların atılmasını haklı göstermez.

Güncelleme: Laura Bailey'in yaptığı paylaşımın ardından Naughty Dog Başkan Yardımcısı Neil Druckmann da tehdit mesajlarını aynı şekilde Twitter hesabından paylaştı. Druckmann paylaşımında, "Oyunu sevebilir, nefret edebilir veya oyun hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Ne yazık ki aldığım mesajların çoğu hakaret, nefret ve şiddet içeriyor. Uyarı: transfobi, homofobi, anti-semitizm vb. içerir" ifadelerine yer verdi.