The Last of Us Part II dublörü, setteki zorlu günlerini anlattı

The Last of Us Part II dublörü, setteki zorlu günlerini anlattı
The Last of Us Part II, sürükleyici hikayesi ve aksiyon dolu sahneleriyle filmleri aratmayan bir kaliteye sahip. Oyunun dublörlerinden Amy Johnston, karakter hareketlerine ve aksiyon sahnelerine ne kadar zaman harcadığını ortaya koyarak,...

The Last of Us Part II, sürükleyici hikayesi ve aksiyon dolu sahneleriyle filmleri aratmayan bir kaliteye sahip. Oyunun dublörlerinden Amy Johnston, karakter hareketlerine ve aksiyon sahnelerine ne kadar zaman harcadığını ortaya koyarak, oyun geliştirmenin zorlukları hakkında konuştu.

Daha önce Uncharted'ta Nadine Ross karakteri üzerinde çalışan Johnston, Kotaku ile yapılan röportajda, The Last of Us Part II setinde günler boyunca yaptığın tek şeyin çeşitli pozisyonlardan nesneler atmak ve ölüm sahneleri üzerine çalışmak olduğunu söyledi. Bu tarz sahneler çok fazla çeşitlilik içerdiğinden canlandırması zaman alabiliyor.

The Last of Us Part II'nin hareket çalışmaları birçok farklı kombinasyonu barındırıyor

The Last of Us Part II - Naughty Dog

Amy Johnston yaptığı röportajda, "Yaptığım tek şeyin fırlatma çalışmaları olduğu günler vardı. Çünkü Ellie molotof ve tuğla atıyordu. Sadece sağ elimle bir günde yaklaşık 800 kez fırlatma yaptım. Eğilerek, ileriye doğru zıplayarak, geriye doğru giderken ve hepsi farklı açılardan." şeklinde konuştu. Johnston ayrıca birkaç gün boyunca birden fazla pozisyonda atlama ve bir çıkıntıyı kaçırma gibi çeşitli sahnelerde ölümler üzerine çalıştı.

The Last of Us Part II dublörü, ayrıca bazı günlerini sadece etrafta yürümeye harcadığını da ortaya koydu. Çünkü oyuncular kontrol cihazı kullandıklarından dolayı hareketleri doğru hissettirmek önemli. Johston, "İnsanı kontrol ettiklerini hissetmelerini istiyorsun. Çok hızlı veya çok yavaş olmadan. İlk olarak, bunu düzeltmek için çalıştık." diyor. Bir karakterin nasıl yürüdüğü, oyun içi aksiyonun durumuna bağlı olarak değişiyor.

The Last of Us Part II'de yürüyüşler farklı günlerde şartlara göre farklılık gösteriyor. Duygulara ve sakatlık durumuna göre değişiyor. Johnston, Abby ve Ellie'nin sakatlığı olduğunda, yeni bir yürüyüş çalışması yaptıklarını belirtiyor. Oyunda tüm bunları gerçekçi bir şekilde sunmak, oyuncular için büyük uğraş gerektiriyor.

The Last of Us Part II, film tadında gerçekçi sahneleriyle göz dolduruyor. Ayrıca satış başarısıyla verilen emeklerin karşılığını alıyor. Oyun piyasaya sürüldükten sonraki ilk üç günde toplam 4 milyon kopya satarak bugüne kadarki en hızlı satan PS4 oyunu oldu.