The Elder Scrolls Skyblivion Çıkış Tarihi Belli Oldu

The Elder Scrolls Skyblivion Çıkış Tarihi Belli Oldu
Gönüllülük esaslı olarak yapılan bu projede ekip, tahmini çıkış yılını bir YouTube videosu ile duyurmuş oldu.

Skyblivion, Oblivion oyununun Skyrim oyun motorunda yeniden yaratılmasını amaçlayan bir modders ekibi tarafından yapılan bir projedir. Bu proje, Morroblivion (Morrowind oyununun Oblivion oyun motoruna taşınması) ve Skywind (Morrowind oyununun Skyrim oyun motoruna taşınması) gibi diğer projelerden ayrı olarak, Oblivion oyununun tüm yerleri, karakterleri ve hikayelerini Skyrim oyununda oynatmayı hedeflemektedir. Bu proje, gönüllü olarak yapılmakta ve ekip, oyunun yayın tarihi hakkında henüz bir açıklama yapmamıştı. Ancak ekibin yayınladığı son video ile The Elder Scrolls Skyblivion çıkış tarihi belli oldu.

Oblivion'u Skyrim Yeniden Yapımı Olan The Elder Scrolls Skyblivion Çıkış Tarihi 2025 Olarak Duyuruldu!

Ekibin yayınladığı en son fragman, "resmi yayın yılı duyurusu" ile 2025 yılında tamamlanacağını açıklamaktadır. Bu, muhtemelen The Elder Scrolls 6'dan daha erken bir tarih olarak karşımıza çıkıyor. Youtube videosunun açıklamasında belirtildiği gibi, 2025 "en geç" tarih olarak açıklanmış. Ekip, "Oyunlar yapmak zaman alır." diyor, "Bu, tam zamanlı geliştirici ekibinin yıllarca yaptığı AAA oyun boyutunda bir gönüllü proje için iki kat daha geçerliliğini koruyor. Bununla birlikte, Skyblivion'un tamamlanmasına dair bugün en geç 2025 yılına kadar bir söz verme durumunda olduğumuzu paylaşmak istiyoruz." sözlerine yer veriyor.

Skyblivion için yapılan tüm fragmanlarda olduğu gibi bu fragman da daha fazla gönüllüye ulaşmak amaçlanmış. Eğer yeterli sayıda gönüllü varsa, belki de 2025 yılından önce çıkabilir. "Hayalimizi tamamlamak için desteğinizle hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz." sözlerine yer veren ekip oldukça heyecanlı görünüyor.

Fragmanı izlediğinizde Skyrim'in on yıldan fazla süre önce çıktığını ve eski göründüğünü hatırlatıyorsunuz. Bununla birlikte, Oblivion'dan tanıdık yerler ve yüzlerin biraz daha parlak bir şekilde geri döndüğünü görmenin belirli bir heyecanı var. Fragman şehirin beyaz taşını ve nehir manzarasını gösteriyor, Dark Brotherhood ile bir buluşma ve Oblivion'da alt ettiğiniz ama hatırlamadığınız çeşitli devler, goblinler, ölüler ve dremoralar gösteriyor.

Fragmanın altına ekipteki görevlilerden biri olan Rebelzize, "Şahsi olarak, tahminlerimizin ötesine geçebileceğimize inanıyorum ama her zamanki gibi serbest zamanımızı hobimiz olan bu projenin çıkış tarihi, bu videodan sonra yardım etmek için gönüllü olarak kaydolan insanların sayısına bağlı olarak netleşecek." diyor. Kaydolmak isterseniz, Skyblivion'da gerekli tüm bilgileri içeren bir gönüllü sayfasına da yer verilmiş.

Skyblivion çıktığında, onu çalıştırmak için Skyrim Special Edition ve Oblivion'un tüm DLC'lerine sahip olmanız gerekecek.