Tencent, yeni nesil konsollara AAA oyunlar geliştirecek bir stüdyo açtı

Tencent, yeni nesil konsollara AAA oyunlar geliştirecek bir stüdyo açtı
PUBG Mobile'ın geliştiricisi Tencent, oyun alanında ön plana çıkmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin Los Angeles merkezli yeni stüdyosu LightSpeed LA, Tencent'ın alt şirketi Lightspeed & Quantum çatısı altında...

PUBG Mobile'ın geliştiricisi Tencent, oyun alanında ön plana çıkmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin Los Angeles merkezli yeni stüdyosu LightSpeed LA, Tencent'ın alt şirketi Lightspeed & Quantum çatısı altında faaliyet gösterecek.

LightSpeed LA, PlayStation 5 ve Xbox Series X konsollar için yüksek kaliteli AAA oyunlar geliştirmeyi hedefliyor. Stüdyonun başına GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 dahil olmak üzere birçok prestijli projede stüdyo direktörü ve yapımcı olarak görev yapan Steve Martin getirildi. Martin daha önce 2K Games, Insomniac Games, Respawn Entertainment ve Rockstar Games'de çalışmış tecrübeli bir isim.

LightSpeed LA'de Stüdyo Başkanı ve Baş Yapımcı rolünü üstlenecek olan Martin, stres ve sıkıntılardan arınmış bir stüdyo kültürü geliştirmek istediğini belirtti.

Tencent'ın yeni stüdyosu yüksek kaliteli oyunlara odaklanacak

Martin yaptığı açıklamada, "Dünya çapında geliştirme çalışmalarını stressiz bir çalışma ortamıyla birleştirerek yeni bir oyun kültürü çağı başlatacağız. İlk günden itibaren ekiplerimizi bütünlüğe, yenilikçiliğe, iş birliğine ve yaratıcılığa teşvik ederken, en yüksek kaliteli oyunları geliştirmeye odaklanacağız." dedi.

Tencent'ın yeni stüdyosunda geliştireceği oyunlara dair çok fazla detay verilmedi. Ancak stüdyo, ilk projesinin yeni nesil konsollar için bir açık dünya oyunu olacağını söyledi.

Tencent, son zamanlarda Bayonetta'yı geliştiren PlatinumGames'e ve Spec Ops: The Line ile tanınan stüdyo Yager'e yatırım yaparak oyun sektöründeki baskınlığını artırdı. Ayrıca System Shock serisinin haklarını geliştirici OtherSide'dan alarak marka yelpazesini genişletmişti.