Temmuz 2023 Tesla fiyat listesi zamlı açıklandı! Fiyatlar el yakıyor! Model Y fiyatına bir zam daha geldi

Temmuz 2023 Tesla fiyat listesi zamlı açıklandı! Fiyatlar el yakıyor! Model Y fiyatına bir zam daha geldi
Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye pazarına giriş yaptığı geçtiğimiz aylarda bir dizi zam açıklaması yapmıştı.

Fiyatlar el yakıyor! Model Y fiyatına bir zam daha geldi! Temmuz 2023 Tesla fiyat listesi zamlı açıklandı- Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye pazarına giriş yaptığı geçtiğimiz aylarda bir dizi zam açıklaması yapmıştı. Son dakika açıklamasıyla birlikte Tesla'nın Türkiye fiyatlarına bir zam daha geldiği duyuruldu.

Son günlerde döviz kurunda yaşanan ciddi yükseliş, otomobil fiyatlarına art arda zam gelmesine neden olmaktadır. Bu çerçevede, Tesla marka arabalara yapılan zam haberleri gelmeye devam etmektedir.

Gelen açıklamadan önce, Tesla Model Y'nin fiyatları şu şekildeydi:

  • Tek motorlu-RWD: 1.970.258 TL
  • Çift motorlu-AWD, Uzun Menzil: 2.056.652 TL
  • Çift motorlu-AWD, Performans: 2.168.675 TL

Ancak, döviz kurlarındaki sert yükseliş sonucunda yeni bir zam daha gerçekleştirildi. Dolar kurunun 26 TL'yi, Euro kurunun ise 28 TL'yi aşmasıyla birlikte Tesla araçlarının fiyatlarına zam yapıldı. Yeni fiyatlarla birlikte Tesla Model Y'nin en düşük segmentindeki aracının fiyatı 2 milyon 100 bin lirayı aşarken, en üst segment aracının fiyatı ise 2 milyon 500 bin lirayı geçti. İşte Tesla Model Y'nin döviz kuru zammı sonrasında yayınlanan yeni fiyatları:

  • Tek motorlu-RWD: 2.181.525 TL
  • Çift motorlu-AWD, Uzun Menzil: 2.277.229 TL
  • Çift motorlu-AWD, Performans: 2.561.412 TL

Bu fiyatlar, döviz kurlarındaki değişiklikler ve ekonomik faktörler göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Otomobil fiyatlarındaki değişiklikler, üretici firma tarafından yapılan resmi açıklamalarla duyurulmaktadır.

Vatandaşlar, güncel ve doğru bilgilere Tesla'nın resmi iletişim kanallarından ulaşabilirler. Döviz kuru ve ekonomik koşulların değişkenliği göz önüne alındığında, fiyatların zaman içinde yeniden revize edilebileceği unutulmamalıdır.