Suudi Arabistan Mavi Balina intiharları nedeniyle 47 oyunu yasakladı!

Suudi Arabistan Mavi Balina intiharları nedeniyle 47 oyunu yasakladı!
Suudi Arabistan, iki çocuğun Mavi Balina oyunuyla intihar ettiği iddialarının ardından popüler video oyunlarından oluşan uzun bir listeyi yasakladı.Gençlerin yüksek profilli ölüm vakalarının ardından Suudi Arabistan...

Suudi Arabistan, iki çocuğun Mavi Balina oyunuyla intihar ettiği iddialarının ardından popüler video oyunlarından oluşan uzun bir listeyi yasakladı.

Gençlerin yüksek profilli ölüm vakalarının ardından Suudi Arabistan hükümeti 47 farklı popüler video oyunu için yasak getirdi. Yasak listesinde Grand Theft Auto V, Assassin Creed 2 ve The Witcher III gibi popüler seriler ve oyunlar yer alıyor.

Suudi Arabistan intiharların ardından birçok oyunu hedef aldı

Associated Press'in haberine göre bu yasaklama; 13 yaşındaki bir kız ve 12 yaşında bir erkek çocuğunun ölümüne ilişkin soruşturmanın sonucunda ortaya çıktı. Ölümleri Mavi Balina oyununa bağlı intiharlara bağlandı ve çevrimiçi bir oyundaki etkileşimler sebebiyle gerçekleştiği açıklandı.

Suudi Arabistan oyun yasakları

Yasak, Suudi Arabistan Görsel-İşitsel Medya Komisyonu tarafından, "açıklanmamış kural ve yönetmelik ihlalleri" için geldi. Bu ülkenin ilk tepkisi değil. Daha önce birkaç tutuklama yapıldı, yasalar geçirildi ve zararlı görünen web siteleri incelenerek kapatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise sorun yaygın görünmüyor ve Mavi Balina'yı aramak intihar yardım hatlarına, akıl sağlığı hizmetlerine yönlendirmelere yol açıyor.