Steam oyunlar için onaylı LGBTQ+ etiketi getirdi

Steam oyunlar için onaylı LGBTQ+ etiketi getirdi
Etiket sisteminin Steam üzerinde yayınlanan oyunlar için öneminin artmasıyla Valve resmi olarak LGBTQ+ etiketi ekledi. Bu özellikle geliştiriciler Steam onaylı etiketleriyle oyunlarını ayırabilecekler. Valve yakın zamana kadar oyunlarını...

Etiket sisteminin Steam üzerinde yayınlanan oyunlar için öneminin artmasıyla Valve resmi olarak LGBTQ+ etiketi ekledi. Bu özellikle geliştiriciler Steam onaylı etiketleriyle oyunlarını ayırabilecekler. Valve yakın zamana kadar oyunlarını LGBT olarak etiketleyen geliştiricilerin akış sayfasını kaldırmıştı.

Steam onaylı etiketlerin önemi oyunları gruplandırma da ve öneriler üzerinde etkili. Platform artık dünya çapında yüzlerce onaylı etiket grubunda çalışıyor ve bir oyunun ilk 15 etiketi hangi etiket sayfalarında görüneceğini belirliyor. Etiketler ayrıca kullanıcılara yapılan algoritmik önerileri de etkiliyor ve bu da örtüşen etiketlere göre oyunları gruplandırmaya odaklanıyor.

Sistemdeki değişiklikte Steam geliştirici forumlarında konuyu gündeme getiren, Nepenthe ve To the Dark Tower'ın yaratıcısı bağımsız geliştirici Yitz'in büyük rolü var. Geliştirici LGBTQ+ etiketinin To The Dark Tower için mükemmel bir anlam ifade edeceğini fark etti ve Steam'le temasa geçti.

Platformdan: "Aklınıza gelen, ancak ortak etiket olmayan bir şey varsa, lütfen Steamworks Tartışmalarında bize bildirin." cevabını aldı. Ardından geliştirici başlığı açtı ve çok sayıda geri bildirimle büyük bir tartışma başlattı. Kısa süre sonra bir Valve çalışanı Yitz'in Steamworks başlığına cevap verdi ve Valve’ın "LGBTQ+"yu global onaylı bir etiket olarak, kaynak sayfasıyla birlikte eklediğini açıkladı.

Şu anda etiket popüler olmamasına rağmen ileriye yönelik olarak daha fazla bağımsız geliştiricinin dikkatini çekerek, görünürlüğünü artırabilir. Siz Steam'in bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce etiketin varlığı LGBTQ+ etiketli oyunları ayırabilmek açısından faydalı mı, yoksa yanlış mı?