Star Wars'un asla oynayamayacağımız, iptal edilen oyunları...

Star Wars'un asla oynayamayacağımız, iptal edilen oyunları...
Star Wars hayranları bugüne kadar serinin oyunlarından mahrum kalmadılar. Yol boyunca hayal kırıklıkları yaşanmadı değil, ancak potansiyel oyunların bazıları çıkmadı bile. Aralarında hiç çıkmayanlar olduğu gibi, planlanıp...

Star Wars hayranları bugüne kadar serinin oyunlarından mahrum kalmadılar. Yol boyunca hayal kırıklıkları yaşanmadı değil, ancak potansiyel oyunların bazıları çıkmadı bile. Aralarında hiç çıkmayanlar olduğu gibi, planlanıp iptal edilen Star Wars oyunlarından bazılarına göz atalım:

Visceral'in Star Wars Oyunu

Visceral'in oyunu hiçbir zaman resmi olarak bir ada sahip olmadı, ancak geliştirici ekibin arkasında, oyunu heyecanla bekleyen hayranlar en büyük destekti. Hikaye tabanlı bir aksiyon-macera oyunu yapmak için, Uncharted serisinin başarılı lideri Amy Hennig ile birlikte Dead Space'in ardındaki stüdyo çalışıyordu.

Oldukça iyi görünen başarılı bir yapım beklenirken olanlar oldu. Electronic Arts, Visceral'ı tamamen kapattı ve oyunu Vancouver stüdyosuna devretti... Burada tamamen elden geçirildi ve başka bir oyuna dönüştürülüyor...

Battle of the Sith Lords

star wars

The Phantom Menace ile ilgili en önemli şeylerden biri Darth Maul'du. Battle of the Sith Lords çıksaydı, bu kötü karakterin hayranları en azından Dathomir tarafındaki en korkunç Zabrak olarak tüm oyunu oynayabileceklerdi...

Oyun iptal edildiğinde bu macera da havada kaldı. Geliştirici Red Fly Studios, Darth Maul'un çift taraflı ışın kılıcına mükemmel uyan, hızlı, tempolu bir prototipi geliştirmişti. Ancak kısa kesildi.

Star Wars: Attack Squadrons

Star Wars: Attack Squadrons, ücretsiz bir tarayıcı oyunu olacak ve gemileriyle it dalaşı yapan, 16 oyuncu birbirlerini patlatarak savaşacaklardı. Oyuncular uzay gemilerini özelleştirebilecek ve üç oyun modunda arkadaşlarıyla oynayabileceklerdi. Geliştirme, aslında 2014'te kapalı bir betaya sahipti. Fakat dört ay sonra, Disney Interactive tüm projeyi mahvetti.

Oyunda yanlış giden ne, bilinmiyordu. Ancak iptal haberi, Disney'in LucasArts personelinin çoğunun işine son vermesinden kısa bir süre sonra geldi. Görünüşe göre Disney'in Star Wars oyunları için farklı planları vardı ve Attack Squadrons bu planlara uygun bulunmadı.

Star Wars 1313

Star Wars 1313'ü de benzer bir kader bekliyordu... Disney, 2013'te yine bir LucasArts oyununun fişini çekti ve serinin hayranları bir kez daha yıkıldı.

Oyun, bir önceki yıl, E3'te ilan edilmiş ve fragmanı yayınlanmıştı. Star Wars 1313 Coruscant ve çevresinde ödül avı görevlerinde olan Boba Fett'i konu alacaktı. Ama Attack Squadrons gibi, bu proje de sonlandı. Bazılarının Boba Fett oyunu fikrine sıcak baktıkları kadar Disney bakmamış olmalı...

Star Wars Battlefront 3

star wars

Orijinal Battlefront serisi, oyuncuların filmlerden esinlenilen klasik savaşlarda yer almasına izin veren bir nişancı oyunuyla 2004'te başlamıştı. Ertesi yıl çıkan devam oyunu beğeniyle karşılandı, bu durumda seri için üçüncü oyun kaçınılmaz görünüyordu.

Yıllar geçtikçe, hayranların beklentisi arttı ve Battlefront 3 konsepti için bir çok sanat ve oyun videoları sızdırıldı. Ve sonuç olarak beklenti içinde olanlar Sarlacc çukuruna atıldı. Herhangi bir açıklama gelmedi ve sonunda oyunun iptal edildiği anlaşıldı.

Star Wars: Knights of the Old Republic 3

Star Wars: Knights of the Old Republic, hayranların ve eleştirmenlerin hayran olduğu, Bioware'in aksiyon-RPG oyunuydu. Bioware, Jade Empire ve Dragon Age gibi oyunları yapma yolunda devam ederken, Obsidian da benzer neticeler elde eden Knights of the Old Republic için devam oyunu yaptı.

Bu, Knights of the Old Republic 3 beklentilerini kaçınılmaz kıldı. Özellikle film üçlemesiyle ile tanınan bir seri olarak. Ne yazık ki, diğer iptal tehditleri gibi, KOTOR 3 de istisna değildi. İddialara göre, piyasa koşulları değişti ve bu "üçlü", The Old Republic olarak MMORPG'ye dönüştü.

Star Wars: Dark Squadron

Rogue Squadron serisi, üç ana oyun ve Episode 1: Battle for Naboo gibi bir 'gönüllerin halefi' ile 2000'lerin başında hayatta ve iyiydi. Bu oyunlar filmlerdeki meşhur gemi savaşlarıyla ilgiliydi.

2003'te geliştirici Factor 5, oyunculara savaşın diğer tarafından bakmaları için Galactic Empire kuvetlerini konu alan Star Wars: Dark Squadron adlı bir devam oyunu üzerinde çalışmaya başladı. Ne yazık ki, LucasArts bu oyunu iptal etti. Bunun üzerine Factor 5, Chewbacca odaklı bir oyuna odaklanacaktı. Ne yazık ki, bu da iptal edildi.