Square Enix, Tomb Raider Ultimate Experience adlı yeni bir marka patentledi

Square Enix, Tomb Raider Ultimate Experience adlı yeni bir marka patentledi
Square Enix, 2018'in sonlarında Shadow of the Tomb Raider'ı oyuncularla buluşturmuştu. Yeniden başlatılan üçlemenin son oyunun ardından seriye dair bir sonraki adımı ne olacağı merak konusuydu. Yayıncının yeni marka uygulaması,...

Square Enix, 2018'in sonlarında Shadow of the Tomb Raider'ı oyuncularla buluşturmuştu. Yeniden başlatılan üçlemenin son oyunun ardından seriye dair bir sonraki adımı ne olacağı merak konusuydu. Yayıncının yeni marka uygulaması, Tomb Raider'ın geleceğine dair ipucu veriyor.

Square Enix, Tomb Raider Ultimate Experience veya kısaca T.R.U.E. adlı yeni bir marka patentledi. Yayıncının başvuruyu Shadow of the Tomb Raider lansmanından yaklaşık 1 ay önce, Ağustos 2018'de yaptığı ortaya çıktı. Patent, Tomb Raider'ın tamamlanan üçlemenin ardından yeni bir projeyle geri dönebileceğine işaret ediyor.

Shadow of the Tomb Raider The Serpent's Heart

Patentte projenin yol alacağı platformlardan bahsedilmiyor ve bu nedenle henüz Tomb Raider Ultimate Experience hakkında tahminden öteye gidemiyoruz. Üçlemenin yeni nesil konsollar için geliştirilen yeni bir versiyonu olabilir, ya da VR deneyimi olarak karşımıza çıkabilir.

Tüm bunların yanı sıra Square Enix'in Tomb Raider serisi için tamamlayıcı bir mobil uygulama sunabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Esasen Eidos Montréal daha önce Deus Ex ansiklopedisi olarak görev yapan Deus Ex Universe adlı bir uygulama yayınlamıştı. Uygulama Mayıs 2018'de kapansa da son dönemde bir çok yayıncı, oyunları için çeşitli bilgiler ve kullanıcı istatistikleri sunan bu tarz yardımcı uygulamaları mobil platformlarda sundu.

Crystal Dynamics'in son üçlemedeki ilk Tomb Raider oyunu 2013'ün başlarında PS3, PC ve Xbox 360 için gelmişti. Oyun yaklaşık bir yıl sonra Tomb Raider: Definitive Edition ile şimdiki nesil platformlara geçti. Ardından ikinci oyun Rise of the Tomb Raider 2016 yılında PS4'e geldi. Son olarak Eidos Montréal tarafından geliştirilen Shadow of the Tomb Raider 2018'de yayınlandı.

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, geçtiğimiz günlerde PlayStation Now hizmetine dahil edildi. Oyun ayrıca PS Plus Temmuz oyunları arasında da yer alıyor.