Square Enix ve Tencent AAA oyunlar için iş birliği yapacak

Square Enix ve Tencent AAA oyunlar için iş birliği yapacak
Square Enix, AAA oyunlar geliştirmek amacıyla Çin'in çok uluslu şirketi Tencent ile stratejik bir ortaklık imzaladığını açıkladı.Square Enix ve Tencent ortaklığından beklentiler yüksekAnlaşma yeni ve mevcut fikri haklara,...

Square Enix, AAA oyunlar geliştirmek amacıyla Çin'in çok uluslu şirketi Tencent ile stratejik bir ortaklık imzaladığını açıkladı.

Square Enix ve Tencent ortaklığından beklentiler yüksek

Anlaşma yeni ve mevcut fikri haklara, ve daha fazlasına dayanacak.

Square Enix'ten Yosuke Matsuda: "Tencent Group ve Square Enix Group, küresel bir kitleye benzersiz eğlence deneyimleri ve hizmetler sunmak için teknoloji ve yaratıcılık vizyonunu paylaşıyor. Bu yeni ortaklık, Square Enix Group'un içerik tekliflerimizi çeşitlendirme ve erişim kanallarını daha geniş bir müşteri kitlesine genişletme stratejisine güçlü bir destek olacak." dedi.

Çin hükümeti, piyasaya sürülen oyunların miktarını kısıtlayarak çocuklarda artan miyopla mücadele etmek istediğini açıkladı ve bunun sonucunda Tencent'in market değeri 20 milyar dolar düştü. Hareketin şirketin yeni ortaklık girişimini etkileyip etkilemeyeceğini söylemek için henüz erken. Şimdilik iki şirket de umutlu görünüyor.

Başkan Yardımcısı Steven Ma, "Bu stratejik ortaklıktan güçlü beklentilerimiz var. Anlaşma, geniş yelpazedeki internet servis kapasitemizi Square Enix Group'un mükemmel yaratıcılığıyla birleştirmemizi ve müşterilerimize küresel bazda eşi benzeri görülmemiş içerik deneyimleri sunmamızı sağlayacak." dedi.

Duyuruda, ilerleyen zamanlarda daha fazla ayrıntı sunulacağı belirtildi.