Square Enix Japonya'yı ölümle tehdit eden adam tutuklandı

Square Enix Japonya'yı ölümle tehdit eden adam tutuklandı
Japon basını 40 yaşındaki bir adamın video oyununa sinirlenerek Square Enix'e resmi sitesi üzerinden ölüm tehditleri yolladığı için tutuklandığını bildirdi. Kenichi Hiratsuka 23 Temmuz'da "Bana boktan oyununuzun parasını geri...

Japon basını 40 yaşındaki bir adamın video oyununa sinirlenerek Square Enix'e resmi sitesi üzerinden ölüm tehditleri yolladığı için tutuklandığını bildirdi. Kenichi Hiratsuka 23 Temmuz'da "Bana boktan oyununuzun parasını geri verin. Kyoto Animation'ın tekrarlanmasını istiyor musunuz?" dedi.

Temmuz ayının sonlarında (Hiratsuka'nın tehditlerinden birkaç gün önce) 41 yaşındaki bir adam Kyoto Animation'a girerek "Öleceksiniz!" diye bağırdı ve stüdyoyu ateşe verdi. Ülkeyi sarsan kundaklama saldırısında 33 kişi hayatını kaybetti ve 30'dan fazla kişi yaralandı. Japan Today'in haberine göre (Siliconera aracılığıyla) kurbanların çoğu stüdyoda yeni çalışmaya başlamıştı.

Square Enix'i tehdit eden Hiratsuka ise tutuklandıktan sonra "oyunda kaybetmekten dolayı sinirlendiğini" öne sürdü.

Square Enix'in bu yıl aldığı ilk tehdit değil. 25 yaşındaki bir genç Mart ayında oyunda yüksek tutarda para harcadıktan sonra istediği öğeyi alamadığı için çalışanları öldürmekle tehdit ettiği için tutuklandı.

Kyoto Animation ne yazıkki o kadar şanslı değildi ancak çalışanlarıyla başka bir ofis binasına taşınarak sevdikleri işi yapmaya devam etmeye karar verdiler. Stüdyo çalışanlarından 52 yaşındaki tecrübeli bir geliştirici: "Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya devam etmek istiyorum. Böylece insanlar Kyoto Animation'ın anime kalitesi düşmüş gibi hissetmeyecekler. Animeler yaratmaya devam etmek her zaman yaptığımız gibi kundakçının yaptıklarına karşılık en büyük önlem." dedi.

Oyunlarla şiddetin yan yana gelmesi çok üzücü. Kyoto Animation ve Square Enix'e geçmiş olsun dileklerimizle...