Square Enix, Gerçek Para İşlemi yapan hesaplara savaş açtı!

Square Enix, Gerçek Para İşlemi yapan hesaplara savaş açtı!
Square Enix, Final Fantasy XIV'de Gerçek Para İşlemi (Real Money Trading - RMT) yaptığı tespit edilen hesapları yasaklıyor. MMO oyun döngüsünün dışında kalanRMT hesapları; gerçek para karşılığında oyun içi ticaret...

Square Enix, Final Fantasy XIV'de Gerçek Para İşlemi (Real Money Trading - RMT) yaptığı tespit edilen hesapları yasaklıyor. MMO oyun döngüsünün dışında kalan

RMT hesapları

; gerçek para karşılığında oyun içi ticaret yapan hesaplardır. Bu hesapların oyun içi ekonomiyi mahvetme şansı var, bu nedenle geliştiriciler bu hesapları çok ciddiye alıyor. Square Enix'in, Hizmet Koşullarını ihlal ettiği için bu hesapları devirdiğini görmek güzel.

Square Enix, faaliyetleri tespit edilerek yasaklanan hesaplar için bazı sayılar verdi:

Periyot: 26 Ekim 2017 - 1 Kasım 2017

  • RMT / yasadışı faaliyetlere katılım

    ♦  Süresiz yasaklanan hesaplar: 2,184

    ♦  Geçici olarak yasaklanan hesaplar: 16

  • RMT Reklamcılığı

    ♦  Süresiz yasaklanan hesaplar: 3,726

Sayılara bakılırsa gerçekten de ciddiye alıyorlar.

Geliştirici, ayrıca bir RMT hesabı ile karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiği konusunda talimatlar verdi:

Doğrulanmış herhangi bir hileyi keşfeden oyuncular, hiçbir koşulda bu tür bilgileri kötüye kullanmamalı veya yaymamalıdır. Bunun yerine, oyuncuların, oyun içi [System Menu] -> [Support Desk] -> [Contact Us] -> [Report Cheating] komutunu kullanarak bir rapor hazırlamasını istiyoruz.

Buna ek olarak, herhangi bir RMT reklamına rastlarsanız; sohbet günlüğünde karakter adını sağ tıklatarak ve [Report] -> [Report RMT Activity] menüsü seçerek raporlanabilir.