Square Enix bulut oyunlarına geçişin hızlı olacağını düşünmüyor

Square Enix bulut oyunlarına geçişin hızlı olacağını düşünmüyor
Square Enix bulut oyunlarına ilgi duyduğunu belirten birçok oyun yayıncısından biriydi. Ancak Başkan Yosuke Matsuda hizmetin hemen başlayacağını ya da konsol ve PC oyuncularının kısa sürede benimseyeceğini düşünmüyor.Game...

Square Enix bulut oyunlarına ilgi duyduğunu belirten birçok oyun yayıncısından biriydi. Ancak Başkan Yosuke Matsuda hizmetin hemen başlayacağını ya da konsol ve PC oyuncularının kısa sürede benimseyeceğini düşünmüyor.

Game Industry'ye konuşan Matsuda, Google ve Microsoft gibi şirketlerin çabalarında başarılı olmalarını umduğunu, ancak bulutun farklı olarak sağlam bir internet altyapısına dayanmasının güvenilir görünmediğini söyledi:

"Konsollarda ya da PC'lerde oyun oynayan insanların hemen bulut akış ortamına geçmelerinin olası olmadığını düşünüyorum. Çünkü konsollar ve PC'ler şu anda oyun oynamak için çok istikrarlı ve harika bir ortam sunuyor. Bu nedenle bu nedenle, yeni başlayan ve oyun deneyiminin nasıl olduğu netlik kazanmayan hizmetler için insanların aniden buluta geçmesi muhtemel değil."

Matsuda bulut oyununun mutlaka konsol ve bilgisayar almaya ihtiyaç duymayan, ancak Twitch ve YouTube'da oyun izlemekle ilgilenenleri çekebileceğini ekledi:

"Dünyada konsola veya PC'ye sahip olmayan, ancak yine de oyunlarla ilgilenen birçok insan olduğunu düşünüyorum. Twitch ve YouTube'da oyun izleyen birçok insan var. Bu oyun akışlarını izleyen insanları düşündüğünüzde, muhtemelen konsola yatırım yapmak istemeyen birçok insan olduğunu fark ediyorsunuz. Ancak yine de bu oyunları oynamak istiyorlar."

Square Enix şimdilik PC ve konsolların oyunlar için en uygun tercih olduğunu düşünüyor. Bulut oyun birçok insanın oyunlara erişimini kolaylaştıracak olsa da, günümüz şartlarında (özellikle internet bağlantısı) kararlı bir şekilde gerçekleşmesi zor görünüyor.