Spider-Man hayranlarından Sony'ye boykot tehdidi!

Spider-Man hayranlarından Sony'ye boykot tehdidi!
Oyun endüstrisi ve Spider-Man hayranları için zorlu bir hafta oldu. Pazartesi günü Sony Interactive Entertainment Insomniac Games'i satın aldığını beklenmedik bir şekilde açıkladı. Stüdyo Spyro the Dragon, Ratchet & Clank,...

Oyun endüstrisi ve Spider-Man hayranları için zorlu bir hafta oldu. Pazartesi günü Sony Interactive Entertainment Insomniac Games'i satın aldığını beklenmedik bir şekilde açıkladı. Stüdyo Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance ve en önemlisi Marvel’s Spider-Man gibi başarılı oyunlarıyla tanınıyor.

Insomniac Games, Sony'nin 2011'de Sucker Punch Productions'ı bünyesine katmasının ardından satın alınan ilk büyük stüdyo. Ertesi gün Spider-Man'in Marvel Sinematik Evreni'nden ayrılacağı açıklandı. Karar Disney ve Sony'nin sevilen süper kahraman için yeni bir anlaşmaya varamaması nedeniyle verildi.

Ortaya çıkan haberlerin ardından Sony ve PlayStation sosyal medyada protestolara maruz kaldı. Kahramanı oynayan Tom Holland da tepkisini göstererek Instagram'da Sony'yi takip etmeyi bıraktı. Bu boykotlar muhtemelen PlayStation'ı fazla etkilemeyecek olsa da bazı hayranların Sony ve Disney'in Spider-Man anlaşmazlığına oldukça kızgın olduğunu gösteriyor.

"Sony Spider-Man'i öldürdü ve benim için artık PS4 yok. Şimdi Xbox alıyorum"

"Bütün MCU hayranları Sony'yi boykot etmek için bir araya geliyoruz"

"Birileri kaçınmak için bu yılki [Sony] filmlerinin listesine ihtiyaç duyarsa"

"Hadi #boycottsony ya şimdi ya hiç."

"Sony'yi boykot etmek için PS4'ümü satmak üzereyim"

"Bu yüz kurtarılmalı"

İlk haberlerden bu yana haber kirliliği hakim ve sayısız düzeltme yapıldı. Disney ve Sony henüz anlaşmaya varamamasına rağmen basının dolduruşuyla protesto ve boykot etmek anlamsız olur. Marvel's Spider-Man PlayStation'a özel bir oyun ve konsol sahiplerinin süper kahramanı oynayabilecekleri tek platformu tehdit etmeleri ilginç. Oyun başarısıyla tüm zamanların en sevilen karakterlerinden biri için gerçek bir saygı gösterisi oldu.