Sony'nin Call of Duty Anlaşması Bir Oyun Daha İçeriyor

Sony'nin Call of Duty Anlaşması Bir Oyun Daha İçeriyor
Sony'nin Call of Duty anlaşması dahilinde bir oyun daha geliyor.

Call of Duty, bu yıl PlayStation konsollarında çıktığında, bu sonuncusu oluyor. En azından mevcut sözleşmenin sonuncusudur. Microsoft'a karşı FTC davası sırasında kötü bir şekilde düzenlenmiş bir belgeden ortaya çıktığı gibi, Sony'nin Call of Duty için Activision ile mevcut sözleşmesi 2024'te sona eriyor. Ancak bu sözleşme, 2024 Call of Duty oyununu içermiyor.

sonynin-call-of-duty-anlasmasi-bir-oyun-daha-iceriyor-1.jpg

Sözleşme 2023 sonlarında gelecek Call of Duty oyununu kapsıyor

Belgede "Sözleşme kapsamındaki son oyun, 2023'ün sonlarında piyasaya sürülecek olan bir Call of Duty oyunudur" yazıyor. Microsoft, satın almanın gerçekleşmesi durumunda franchise'ın platformda kalması için Sony'ye 10 yıllık bir sözleşme teklif etti. Ancak Sony teklifi reddetti.

sonynin-call-of-duty-anlasmasi-bir-oyun-daha-iceriyor-2.jpg

Kötü bir şekilde düzenlenmiş belgelerin bir parçası olarak, Call of Duty'nin ömrü boyunca 27 milyar doların üzerinde para kazandığı ortaya çıktı. Buna ek olarak, Call of Duty'nin 7-10 milyon aktif kullanıcısı olduğu iddia edildi. Ayrıca 2021'de yaklaşık 1 milyon kullanıcının oyun sürelerinin yüzde 100'ünü Call of Duty'de geçirdiği iddia ediliyor. Sözleşmenin sona ermesine rağmen Activision, oyunu yeni bir sözleşme olsun ya da olmasın PlayStation'a getirmeyi planladığını söylüyor. Activision CEO'su Bobby Kotick Perşembe günü yaptığı açıklamada, Call of Duty'nin konsola özel olmadığını çünkü şirketin aylık 100 milyon aktif oyuncuyu yabancılaştırmak istemediğini söyledi.