Sony bünyesine yeni stüdyolar katmayı düşünüyor

Sony bünyesine yeni stüdyolar katmayı düşünüyor
Gelecekte Sony Interactive Entertainment ailesinin daha da büyüdüğünü görebiliriz. Henüz somut bir adım atılmasa da SIE CEO'su Jim Ryan şirketin daha fazla stüdyo ve oyun şirketi almayı düşündüğünü doğruladı.Ryan, Nikkei...

Gelecekte Sony Interactive Entertainment ailesinin daha da büyüdüğünü görebiliriz. Henüz somut bir adım atılmasa da SIE CEO'su Jim Ryan şirketin daha fazla stüdyo ve oyun şirketi almayı düşündüğünü doğruladı.

Ryan, Nikkei ile yaptığı röportajda planlarını açıkladı ve oyun endüstrisinde artan rekabetin Sony'yi stüdyo sayısını artırmaya itebileceğini belirtti. Ryan, Google gibi devlerin de yarışa dahil olmasıyla platforma özel içeriklerin her zamankinden daha önemli hale geldiğini vurguluyor.

Sony'nin potansiyel satın alımlara yönelmesi kesinlikle şaşırtıcı değil. Geçtiğimiz yıl Microsoft çeşitli geliştiricilerin satın alarak manşetleri sıkça meşgul etti. Ninja Theory, Compulsion Games ve Obisidian Entertainment gibi köklü 3. parti stüdyolar artık Microsoft çatısı altında çalışıyor. Ayrıca şirket son finansal raporunda Psychonauts geliştiricisi Double Fine Productions'ı da satın aldığını açıklamıştı.

Yeni nesil konsollar hızla yaklaşıyor ve PlayStation 5'in 2020 sonlarında piyasaya sürüleceği konuşuluyor. Yeni nesil donanımları yeni stüdyolarla karşılayarak zenginleştirmek en iyi stratejilerden biri. Geçtiğimiz günlerde Sony'nin gelecek nesil için büyük yayıncılara ve platforma özel içeriklere yöneleceği açıklanmıştı.

Medya şirketlerinin birleşmesi genel olarak tüm eğlence türlerinde giderek daha yaygın hale geliyor. İçerik tüketimi daha da dijital odaklı hale geldikçe, AT&T ve Time Warner'ın yanı sıra Disney ve 21st Century Fox'un birleşmesi gibi önemli hamleler gördük. Aynı şekilde THQ Nordic sürekli olarak yeni stüdyo ve markaları bünyesine katıyor. Geliştirici şu anda yaklaşık 80 proje üzerinde çalışıyor.

Sony'nin radarında hangi stüdyoların olabileceğine dair bir tahminimiz yok. Ancak bu yılın başlarında, Sony'nin 2K, Rockstar Games ve daha birçok önemli gruba sahip olan Take-Two Interactive'i satın almak için görüşmelerde bulunduğuna dair bazı söylentiler ortaya çıktı. Ancak şirketler iddiaları hemen yalanladılar. Insomniac Games Spyro the Dragon, Marvel's Spider-Man gibi en önemli PlayStation serilerinin bazılarından sorumlu ve kesinlikle ihtimaller arasında.

Sony gelecek nesil konsollara yoğunlaşmaya başladı ve geleceğe yönelik yeni hamlelerini merakla bekliyoruz.