Sony ve Insomniac yeni bir oyun projesi üzerinde çalışıyor

Sony ve Insomniac yeni bir oyun projesi üzerinde çalışıyor
Sony ve Marvel's Spider-Man'in geliştiricisi Insomniac Games yeni bir projeye hazırlanıyor gibi görünüyor. LinkedIn'de yayınlanan yeni bir iş listesi ortaya çıktı ve yaklaşmakta olan bir oyun projesi için Kıdemli Ses Tasarımcısı...

Sony ve Marvel's Spider-Man'in geliştiricisi Insomniac Games yeni bir projeye hazırlanıyor gibi görünüyor. LinkedIn'de yayınlanan yeni bir iş listesi ortaya çıktı ve yaklaşmakta olan bir oyun projesi için Kıdemli Ses Tasarımcısı ve Ses Tasarımcısı (sözleşmeli) aranıyor. Ayrıca Sony tarafından yayınlanan bu pozisyonların ve Insomniac Games'le birlikte sözleşmeli pozisyonlar olduğunu belirtmekte fayda var. Insomniac Games veya Sony için kalıcı pozisyonlar değil ve proje süresince veya gerektiğinde (oyunu geliştirmede yaygın olarak rastlanır) işleyecek. Yani söz konusu iki personel Insomniac Games'te geçici olarak çalışacak.

Insomniac Games birinci parti değil, ikinci parti stüdyo olduğu için ekip yalnızca PlayStation için de oyun geliştirebilir, bağımsız da kalabilir. Henüz resmi bir açıklama gelmese de, yeni projenin stüdyonun son oyununda olduğu gibi PlayStation'a özel olması muhtemel. Ayrıca hem eleştirel, hem de ticari açıdan son derece iyi performans göstermesi nedeniyle Marvel's Spider-Man'in devamı da gelebilir. Sony ya da Insomniac'tan resmi bir doğrulama gelmediğini tekrar hatırlatalım, ancak gelişiminde ileri evrede olmasa bile en azından ön prodüksiyon aşamasında bir devam oyunu olabilir. Gözler hemen Spider-Man 2'ye dönse de, 2016'da çıkan Ratchet and Clank'in devamı ya da iyi performans gösteren bir oyun da olabilir. Tamamen yeni bir marka ihtimali de her zaman var.

Bunun gibi iş ilanları her zaman ortaya çıkıyor, ancak Insomniac Games ile birlikte çalışmaları tahminleri kolaylaştırıyor.

Sony'nin bu yıl E3'e katılmayacağı göz önüne alınırsa, etkinlikte muhtemelen önemli bir PlayStation özel oyunu görmeyeceğiz. Ancak, Sony'nin yeni "State of Play" canlı yayınları daha fazlasıyla karşımıza çıkabilir.