Sony, çocuklar için "toio" adlı ilham verici yeni projesini tanıttı

Sony, çocuklar için "toio" adlı ilham verici yeni projesini tanıttı
Sony Interactive Entertainment, şirkete farklı bir yön veren yeni projesini duyurdu. Sony, "toio" ile yeni nesilde yaratıcılığa ilham vermek istiyor. Şaşırtıcı şekilde proje PlayStation ile doğrudan bağlı değil, ancak beklenmedik...

Sony Interactive Entertainment, şirkete farklı bir yön veren yeni projesini duyurdu. Sony, "toio" ile yeni nesilde yaratıcılığa ilham vermek istiyor. Şaşırtıcı şekilde proje PlayStation ile doğrudan bağlı değil, ancak beklenmedik yeni bir hamle görmek kesinlikle heyecan verici.

toio gibi çocukların yaratıcı yanlarını geliştiren bir diğer proje Nintendo Labo olabilir. Ancak, benzerlikler sadece bu noktada bitiyor. toio, gerçek dünyada kullanılmak üzere tasarlandı ve video oyun bileşenine sahip değil. toio'nun neler sunabileceği hakkında fikir edinmek için genel tanıtım videosuna göz atabilirsiniz:

Ürün şu anda sadece Japonya için onaylandı ancak bu çığır açan proje umarız proje batıya doğru ilerler. Set Japonya'da 16,980 Yen (yaklaşık 155 dolar) karşılığında satın alınabilecek ve aşağıdakileri içeriyor:

  • 1 toio konsolu
  • 2 toio halkası
  • 2 toio Core Cubes
  • 8 toio Core Cube Top Plates (4 beyaz, 4 şeffaf)
  • 1 AC adaptör
  • 1 güç kablosu
  • 1 kullanım kılavuzu

Eğer gelişimde bazı basamaklar istiyorsanız, üç set daha mevcut olacak. Her biri 5,980 yen (yaklaşık 55 dolar) olan toio Collection, Kosaku Seibutsu Gesundroit ve GoGo Robot Programlama seçenekleriyle kullanıcılar toio'nun benzersiz özelliklerine sahip olabilecekler. Daha bütçe dostu bir seçenek olarak toio ve toio Collection 19,980 yen (yaklaşık 182 dolar) karşılığında birlikte satın alınabilecek.

PlayStation VR gibi konseptlerde gördüğümüz gibi, Sony interaktif seçeneklerle sınırları genişletmeye devam ediyor. Ürün Japonya'da 20 Mart 2018'de piyasaya sürülecek.