Sony'nin her 30 saniyede bir konsol üretebilen PlayStation fabrikası

Sony'nin her 30 saniyede bir konsol üretebilen PlayStation fabrikası
Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Oyun dünyasına yeni bir gelecek çizecek olan PS5 sonunda piyasaya sürülecek. Japon basınında ortaya çıkan yeni haberler, Japonya'nın Kisarazu şehrinde...

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Oyun dünyasına yeni bir gelecek çizecek olan PS5 sonunda piyasaya sürülecek. Japon basınında ortaya çıkan yeni haberler, Japonya'nın Kisarazu şehrinde bulunan PlayStation fabrikası hakkında ilgi çekici bilgiler veriyor.

Konsol devinin 31.4 metre uzunluğunda üretim hattına sahip olan PlayStation fabrikasının yapımı 2018'de tamamlandı ve neredeyse tamamen otonom üretim üzerine tasarlandı. Fabrikadaki üretim süreci, Mitsubishi tarafından tedarik edilen robotlar tarafından yönetiliyor ve 32 robottan 26'sı konsollara kablo gibi esnek malzemeler takmak için görevlendirildi.

PlayStation fabrikası tamamen robotlarla yönetiliyor

playstation fabrikası

Nikkei Asian Review'dan Yuji Nitta, "Esnek düz kablo (bant benzeri şerit elektrik kablosu) takılırken bir robot kolu kabloyu tutmak için diğeri bükmek için gerekli. Daha sonra kablonun, sadece doğru basınç uygulanarak belirli bir yönde takılması gerekiyor. Bu bir insan için basit görünebilir, ancak robot için son derece karmaşık bir manevra." diyor.

PlayStation fabrikasında sadece dört insan çalışıyor. İkisi anakartları üretim hattına yerleştirirken, diğeri üretimi tamamlanmış konsolları paketlemekle görevli. Onun dışında tüm üretim süreci robotlar tarafından gerçekleştiriliyor.

playstation fabrikası, robotlar

Sony'nin üretim süreçlerini gizli tuttuğu biliniyor. Yani ilk kez bir gazetecinin fabrika içinde detaylı inceleme yaptığı söylenebilir. Nitta, fabrikanın bazı bölümlerinin Sony'nin kendi çalışanları için bile yasak bölge olduğunu söylüyor.

playstation fabrikası

Nikkei, bir mühendisin "Muhtemelen robotları bu şekilde kullanabilen başka bir yer yok" dediğini ekledi. Diğer yandan Sony Global Üretim ve Operasyonlar Mimarı Hiroyuki Kusakabe fabrika hakkında, "Kârlı üretim hatları yarattım" diyor. Tesis, konsol satışları kullanım ömrünün sonuna doğru yavaşlamaya başlasa bile üretimi kârlı tutmak için düzenli iyileştirmelerden geçiyor.

Kasım 2013'te piyasaya sürülen PS4, piyasaya sürüldüğü günden bu yana 100 milyondan fazla sattı. PlayStation 5 de bu şekilde hızlı bir üretim süreciyle yeni nesilde milyonlarca oyuncuya ulaşacaktır. Yeni nesil PlayStation konsolu için gelecek tüm duyuru, haber ve incelemelere buradan ulaşabilirsiniz.