Sony, Persona serisinin PlayStation için önemini vurguladı

Sony, Persona serisinin PlayStation için önemini vurguladı
Sony Interactive Entertainment, Persona 5 Royal'in 'Royal Experience' etkinliğinde Atlus tarafından geliştirilen serinin PlayStation platformları için büyük önem taşıdığını açıkladı.Serinin hayran sitesi Persona Central'a göre;...

Sony Interactive Entertainment, Persona 5 Royal'in 'Royal Experience' etkinliğinde Atlus tarafından geliştirilen serinin PlayStation platformları için büyük önem taşıdığını açıkladı.

Serinin hayran sitesi Persona Central'a göre; SIE Japonya Asya Başkanı Atsushi Morita yeni oyunun gelişimini tamamlayarak altın olmasını kutlarken, Persona'nın uluslararası alanda rekabet edebilecek Japon markalarından biri olduğunu belirtti. Morita: "Persona 1996'daki ilk oyundan bu yana PlayStation ile birlikte yürüdü. Gelecekte de birlikte yürümeye devam edebileceğimizi umuyorum." sözleriyle serinin önemine değindi.

Etkinlik sırasında Atlus'ın yönetmeni Naoto Hiraoka, Persona 5'in lansmanından bu yana geçen 3 yıla dikkat çekti ve hayranlara oyunun sayısız ödül kazanmalarına yardımcı olan destekleri için teşekkür etti. Besteci Shoji Meguro da oyunun geliştirme ekibinin genç ve hevesli geliştiricilerden oluştuğunu belirterek Persona 5 Royal'e duyduğu güveni dile getirdi. Ayrıca uzun süredir serinin bir parçası olmaktan onur duyduğunu ve gelecek için heyecanlı olduğunu söyledi.

Son olarak Sega Holdings'in başkanı ve operasyon direktörü Hideki Okamura, Atlus'u stüdyo olarak övdü ve çalışmalarının özel ve özgün olduğunu söyledi. Şirket Persona 5'in yurtiçi ve yurtdışındaki satış performansının yanı sıra, serinin genel performansından da memnuniyet duyuyor. Persona serisi 23 yıl önceki ilk oyundan bu yana dünya çapında 10 milyon kopya sattı. Bu rakamın 2,7 milyonunu serinin hayranları tarafından olumlu karşılanan Persona 5 içeriyor.

Persona 5 Royal 2020'nin ilkbahar aylarında Batı bölgelerine gelecek. 12 Eylül'de başlayacak olan Tokyo Game Show 2019'da daha fazla detay sunulması bekleniyor.