Sony Oyun AR-GE'sine 2.1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Sony Oyun AR-GE'sine 2.1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor
Sony, oyun AR-GE tarafına 2.1 milyar dolar yatırım yapmaya karar verdiğini açıkladı.

Nikkei tarafından yayınlanan bir raporda, Sony'nin finansal kaynakları oyun araştırma ve geliştirmesine yaklaşık 2,13 milyar dolar tutarında akıtmayı planladığı ortaya çıktı. Bunun, 2024 mali yılı sona ermeden önce yapılan bir yatırım olduğu ve Sony'nin tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 40'ını oluşturacağı bildiriliyor.

sony-oyun-argesine-2-1-milyar-dolar-yatirim-yapiyor-1.jpg

Sony finansal kaynakları AR-GE tarafına aktarıyor

Sadece bu da değil, Sony Group da canlı hizmet oyunlarına çok daha kısa ve öz bir şekilde odaklanan bir modele yönelme arzusunu dile getirdi ve Nikkei'nin "Sony'nin canlı hizmet oyunlarında henüz bir sıçrama yapmadığı gerçeğine atıfta bulunan makaleside var.

sony-oyun-argesine-2-1-milyar-dolar-yatirim-yapiyor-2.jpg

Yıllardır, PlayStation'ın ekmeği ve yağı, dünya çapında pazarlara hakim olan, ancak elbette devam oyunları yayınlanmadıkça genellikle fazla dayanma gücüne sahip olmayan olağanüstü tek oyunculu münhasır oyunlarda olmuştur. Kısmen bu nedenle, 2022'de Sony, Destiny dünyasına Destiny'i getiren beyinlerin sürekli büyüyen canlı hizmet oyunları pazarında benzersiz bir şey sunabileceğini kabul ederek Bungie'yi 3,7 milyar dolara satın aldı. Nikkei.com tarafından yayınlanan rapora göre Sony, Mart 2026'da sona eren yıla özel olarak tüm PlayStation 5 geliştirme harcamalarının yüzde 60'ını canlı hizmet oyunlarına ayırmayı planlıyor.