Sony, Microsoft ve Nintendo yeni eşya kutusu politikaları üzerinde çalışıyor

Sony, Microsoft ve Nintendo yeni eşya kutusu politikaları üzerinde çalışıyor
Eğlence Yazılımları Birliği (ESA), Sony, Microsoft ve Nintendo'nun platformları için oyuncuların satın alacakları eşya kutularının olasılıklarını açıklamayı gerektirecek yeni bir politika üzerinde çalıştığını açıkladı.Federal...

Eğlence Yazılımları Birliği (ESA), Sony, Microsoft ve Nintendo'nun platformları için oyuncuların satın alacakları eşya kutularının olasılıklarını açıklamayı gerektirecek yeni bir politika üzerinde çalıştığını açıkladı.

Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) düzenlediği çalıştayda video oyunlarındaki mikro ödemeler konuşuldu ve Eğlence Yazılımları Birliği (ESA) 3 büyük konsol üreticisinin politikalarında eşya kutularına yönelik gönüllü değişiklikler yapmayı kabul ettiğini açıkladı. ESA'dan Michael Warnecke uygulamayı genel anlamda savunsa da Sony, Microsoft ve Nintendo'nun platformlarında eşya kutusu içeren yeni oyunlar veya oyun güncellemelerinin çıkacak içeriklerin olasılık oranlarını açıklamak zorunda olacaklarını söyledi:

"Microsoft, Nintendo ve Sony ESA'ya platformları için geliştirilen oyunlarda ücretli eşya kutularının kullanımıyla ilgili yeni platform politikalarına bağlı kalacaklarını belirtti. Özellikle eşya kutusu özellikleri ekleyen yeni oyunlara ve oyun güncellemelerine uygulanacak ve platformlarında mevcut oyunlarda rastgele sanal öğeler elde etmenin nadirliğini veya olasılıklarını açıklamalarını gerektirecek."

Warnecke ESA üyesi birçok önde gelen yayıncının benzer bir yaklaşıma bağlı olduğunu ve bu gönüllü açıklamanın tüm platformları mobil açıklama gereklilikleriyle aynı seviyeye getirdiğini belirtti. ESA uygulamayı kabul eden şirketlerden bahsetmese de bünyesinde Activision Blizzard, Bethesda, Disney, Epic Games, Square Enix, Take-Two ve Ubisoft gibi büyük yayıncıları içeriyor. Wanecke sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yaklaşım mobil platformdaki Apple ve Google!ın yaklaşımıyla da uyumlu olacak. Bir araya geldiklerinde tüketicilerin ihtiyaç duydukları bilgileri almalarını sağlamak için kapsamlı bir yaklaşım sunacağına inanıyoruz. Böylece tüketiciler ücretli eşya kutuları satın alırken bilinçli kararlar alabiliyorlar."

FTC'nin eşya kutuları hakkındaki kamu çalıştayı devam ediyor. Bu, FTC'nin, eşya kutularını düzenlemek gelen taleplere verilen ilk resmi tepkisi. Ayrıca Rocket League geliştiricisi Psyonix gün içinde eşya kutuları hakkında yeni planlarını açıkladı.