Sony'nin yeni geriye dönük uyumluluk patenti keşfedildi

Sony'nin yeni geriye dönük uyumluluk patenti keşfedildi
Sony'nin yeni nesil konsolu için geriye dönük uyumluluk özelliği bu haftanın başlarında ortaya çıkarılan bir başka patentle yeniden gündeme geldi. Yeni patent birkaç yıl önce Mark Cerny tarafından kaydedilmiş ancak ABD Patent...

Sony'nin yeni nesil konsolu için geriye dönük uyumluluk özelliği bu haftanın başlarında ortaya çıkarılan bir başka patentle yeniden gündeme geldi. Yeni patent birkaç yıl önce Mark Cerny tarafından kaydedilmiş ancak ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından 19 Mart'ta paylaşıldı.

Listeye göre uygulama özellikle "algoritma eşleştirmesi, özellikleri devre dışı bırakma veya performansı ayarlama yoluyla geriye dönük uyumluluk” anlamına geliyor. İşte Sony'nin muhtemelen PlayStation 5 için düşündüğü yeni patentin özeti:

"Yeni bir CPU üzerinde uygulama yürüten yeni bir cihaz, uygulamanın eski bir CPU'ya sahip eski bir cihaz için olup olmadığını belirler. Uygulama eski cihaz için olduğunda, yeni CPU yeni CPU'nun devre dışı bırakılmış eski CPU'sunda bulunmayan seçilmiş özellikleriyle veya gecikme süresiyle eşleşerek veya yaklaşık olarak aynı olacak şekilde değiştirerek yeni CPU'ların işlem gecikmesiyle uygulamayı çalıştırır. Ya da yeni CPU'nun bir ya da daha fazla biriminin işlemsel algoritma detaylarıyla, eski CPU'nun karşılık gelen birimlerinin işlemesinin algoritmik detaylarıyla eşleşerek ya da yaklaşık olarak değiştirerek çalıştırılır."

Sony PlayStation 5 geriye dönük uyumluluk patenti

Teknik olarak dil çok karmaşık olsa da Sony aslında yeni CPU'ları eski CPU'ların çalışma ve işlem algoritmasına yaklaştırarak uyumluluk sağlamaya çalışıyor.

Sony geriye dönük uyumluluk özelliğini ciddiye alıyor ve daha önce Ocak ve Şubat aylarında 2 patent daha keşfedilmişti. Henüz ortaya çıkmamış patentlerin olması da muhtemel.

Ocak ayında ortaya çıkan patent Sony'nin geriye dönük uyumluluk için eski veri yolu işlemlerinin simüle edilmesi üzerinde çalıştığını içeriyordu. Şubat ayındaki patent ise; yeni CPU'nun selefinin fonksiyonlarını taklit etmesine izin veren bir sistemdi.

Tüm patentlerin uygulamada dahil edilmeme ihtimali olsa da, Sony'nin PlayStation 4'ün sahip olmadığı özellik üzerinde sıkı çalıştığı kesin. Artık gözler gelecek nesil donanımlar üzerinde ve PlayStation 5 için geriye dönük uyumluluk olmazsa olmaz görünüyor.