Sony, Epic Games'e 250 milyon dolarlık yatırım yaptı

Sony, Epic Games'e 250 milyon dolarlık yatırım yaptı
Sony ve Epic Games, hem PlayStation 5 konsolunun hem de Unreal Engine 5'in geliştirilmesi üzerinde birlikte çalışıyor. Ancak Sony artık bu ortaklığa daha fazla yatırım yapıyor. Ortaya çıkan son raporlar Sony'nin Epic Games'e şirketteki...

Sony ve Epic Games, hem PlayStation 5 konsolunun hem de Unreal Engine 5'in geliştirilmesi üzerinde birlikte çalışıyor. Ancak Sony artık bu ortaklığa daha fazla yatırım yapıyor. Ortaya çıkan son raporlar Sony'nin Epic Games'e şirketteki azınlık hissesi için 250 milyon dolar yatırdığını öne sürüyor.

GamesBeat'e göre Sony'nin yaptığı yatırım, Epic Games'in 17.86 milyar dolar olan piyasa değerinin sadece %1,4'üne tekabül ediyor. Aslına bakılırsa bunun oldukça küçük bir pay olduğu söylenebilir. Sony, Epic Games satın almasa da bu hamle iki şirket arasında yeni nesil konsola uzanan sağlam bir ortaklığı temsil ediyor.

Sony ve Epic Games yeni deneyimler için vizyonlarını paylaşıyor

unreal engine 5, ps5 demosu, epic games

Epic Games, Mayıs ayında Unreal Engine 5'in PS5 konsolu üzerinde çalışan teknoloji demosunu göstermişti. Şirket, o zamandan beri Sony'yi ve PS5'in benzersiz mimarisini defalarca övdü. Bu anlaşma ile Sony ve Epic; motor geliştirmeleri, sistem tasarımı, Fortnite'ın kurgusal dünyasına benzer dijital ekosistemler ve Epic Games Store üzerinde iş birliği yapmaya devam edecek.

Epic Games, iş birliği kapsamında PlayStation'a özel bir geliştirici olmayacak. Fortnite ve Unreal Engine, elbette Xbox Series X de dahil olmak üzere diğer platformlara gelecek ve desteklenecek. Sony'nin bu yatırım anlaşmasıyla ne gibi bir avantaj elde ettiğinin henüz tam olarak açık değil. Epic ve Sony'nin bu ortaklıkla yaratıcılık ve teknolojinin kesiştiği noktada oyun, film ve müziğin birleşmesiyle ortaya çıkacak gerçek zamanlı 3D sosyal deneyimler için vizyonlarını paylaştığı belirtiliyor.

Epic Games, yeni sanal dünyalar arayışında

unreal engine 5, ps5 demo, epic games

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, ortaklığın tüm tüketiciler ve içerik üreticileri için daha açık ve erişilebilir bir dijital ekosistem yapmalarını sağlayacağını söyledi. Epic'in bu yatırımı, oyunculara çoklu deneyimler sunacak bir "Metaverse" veya birbirine bağlı sanal dünyalar yaratma arayışında kullanması bekleniyor.

Tencent 2012'de Epic Games'e 330 milyon dolar yatırım yaparak %40'lık pay sahibi olmuştu. Sony'nin 250 milyon dolarlık yatırımı artık yalnızca %1,4'e denk geliyor ve bu da Fortnite geliştiricisinin değerini yıllar içinde hızla artırdığını gösteriyor.