Sony, DualShock 5 İçin Patent Mi Aldı?

Sony, DualShock 5 İçin Patent Mi Aldı?
Sony, DualShock 5 için patent mi aldı sorusuna cevap vermek için buradayız. Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5, birçok oyuncu tarafından merak ediliyor. Bunun dışında oyun konsolu ile gelecek olan DualShock...

Sony, DualShock 5 için patent mi aldı sorusuna cevap vermek için buradayız. Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5, birçok oyuncu tarafından merak ediliyor. Bunun dışında oyun konsolu ile gelecek olan DualShock 5, bir diğer merak edilen ürün. Konsol kadar merak edilen yan ürünler ve ekipmanlar, oyuncuların daha çok heyecanlanmasını sağlıyor. Bu noktada çok önemli bir haber daha oyuncuları heyecanlandırdı. Bazı iddialara göre; Sony, geçtiğimiz günlerde DualShock 5 için patent başvurusu yaptı ve benzersiz DualShock bu sayede diğer firmalar tarafından kopyalanamayacak.

Sony, DualShock 5 İçin Patent Mi Aldı?

Sony, her yerde ve her anlamda benzersiz bir oyun konsolu ürettiklerini açıkladığı için beklentiler her zaman yüksek oldu. Bu beklentileri karşılamak adına neredeyse her gün yeni adımlar atan Sony, DualShock 5 için patent aldı. Bildiğimiz gibi DualShock 4, titreşim özelliği barındırıyordu. Bu noktada titreşimi daha aktif ve profesyonel olarak sergilemek isteyen Sony, DualShock 5’e dokunsal bildirim özelliği ekledi. Sony, sadece bu özellik ile ilgili bahsettiği ve detay vermediği için birçok kişi ürünü daha fazla merak etti. Ortaya çıkarılan bu patent sayesinde daha çok bilgilenen oyuncular, biraz da olsa dokunsal bildirimin ne anlama geldiğini anladı.

DualShock 5 Nasıl Çalışacak?

Bazı kişilere göre; DualShock 5 tamamen titreşimsiz olarak karşımıza çıkacak. Bu durumda DualShock 4’e alışan kişiler, bu durumu nasıl karşılayacak bilinmez fakat DualShock 5 tamamen titreşimsiz olarak gelmeyecek. Ses bobin sistemini barındıran konsol, eşsiz oyun deneyimi sunmak isteyecek. Bu sistem sayesinde titreşim tamamen bitirilebilir olsa bile Sony bunu yapmayacak. Bunun yerine titreşimi daha aktif bir şekilde kullanacak ve oyun sırasında en üst deneyim ile titreşim karşımıza çıkacak.

Sony tarafından konuyla ilgili açıklama gelmesi durumunda haberini yapacağız, iyi oyunlar!