Sony'den PS4'e özel yeni ikinci parti oyun gelebilir

Sony'den PS4'e özel yeni ikinci parti oyun gelebilir
Sony'nin birinci parti stüdyoları son birkaç yıl içinde etkileyici PlayStation 4 oyunları ortaya çıkardı. Ancak şirketin ikinci parti ortaklığıyla sunduğu başarılı yapımlar da göz ardı edilmemeli. Bloodborne, Until Dawn ve...

Sony'nin birinci parti stüdyoları son birkaç yıl içinde etkileyici PlayStation 4 oyunları ortaya çıkardı. Ancak şirketin ikinci parti ortaklığıyla sunduğu başarılı yapımlar da göz ardı edilmemeli. Bloodborne, Until Dawn ve Marvel's Spider-Man gibi başarılı oyunlar bu ortaklıklarla geliştirildi. Son gelen haberlere göre; ikinci parti önemli bir yapımın PS4 donanımı için hazır olduğu bildirildi.

Şu anda PlayStation'ın internet yayını Sacred Symbols'u sunan eski IGN editörü Colin Moriarty, Twitter'dan yaptığı paylaşımla daha fazlasını ortaya çıkardı. Moriarty, yakın zamanda Sony'nin birinci parti stüdyolarına daha fazla fazlasını ekleyeceği konusunda sorulan bir soruya yanıt verdi:

"İkinci parti ilişkilerini geliştirerek çok iyi bir iş çıkardılar (ikinci partiden henüz açıklanamayan önemli bir PS4'e özel oyun var) ve ihtiyaç duyuyorlarsa da net değil.

Tek bildiğimiz, genişlemenin onların stratejisinin bir parçası olmadığı. Belki bu değişecektir."

Açıklama oldukça net. Ancak Sony resmi bir açıklama getirene kadar oyuncuları neyin beklediğini bilemeyeceğiz. Yine de yukarıdaki iddia makul olarak değerlendirilebilir. Çalışmaları arasında henüz duyurulmamış birkaç PlayStation'a özel yapım olduğunu açıklayan bir ikinci parti stüdyo var. Supermassive Games Yönetici Yapımcısı Pete Samuels 2018 yılının sonlarında yapılan röportajda bunu belirtmişti.

Quantic Dream artık diğer platformlara da açılırken, Detroit: Become Human ikinci parti stüdyo tarafından geliştirilen en son PlayStation özel oyunu oldu. Yine Insomniac Games bahsetmeye değer başka bir geliştirici ve Marvel's Spider-Man ile harika bir başarı yakaladı. Insomniac'ın bir sonraki projesinin, özellikle PlayStation 5'le ilgili söylentiler devam ettiği için PS4'e özel olup olmayacağı henüz belli değil.

En çok öne çıkan ihtimal, Bloodborne'a potansiyel bir devam oyunu getirebilecek FromSoftware. Stüdyo şu anda geliştirilmekte olan iki oyuna sahip. Bu oyunlardan biri PS4'e özel olabilir mi dersiniz? Sony her ne kadar bu tarz konularda suskun kalsa da, neden olmasın...