Sony çoklu platform oyunlarla yeni kitlelere açılabilir

Sony çoklu platform oyunlarla yeni kitlelere açılabilir
Gamescom 2019 hızlı bir başlangıç yaptı ve açılış töreninde yapılan birçok yeni oyun tanıtımı ve duyuruların yanı sıra gösteri dışında da sürpriz duyuruların geldiği büyük bir gün oldu. Bu sürpriz duyurulardan biri...

Gamescom 2019 hızlı bir başlangıç yaptı ve açılış töreninde yapılan birçok yeni oyun tanıtımı ve duyuruların yanı sıra gösteri dışında da sürpriz duyuruların geldiği büyük bir gün oldu. Bu sürpriz duyurulardan biri de Sony'nin Insomniac Games'i resmi olarak Worldwide Studios çatısı altına alarak birinci parti stüdyosu olarak ilan etmesiydi. Önemli duyurunun ardından Sony stüdyolarının PlayStation dışındaki platformlara da yayılabileceği konuşulmaya başlandı.

Sony'nin PlayStation'a özel stratejilerine ilişkin bir röportajda SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden platforma özel oyunlar konusunda kararlıydı ancak aynı zamanda bazı Sony stüdyolarının kendi konsol kıyılarının ötesindeki kitlelere açılabileceğini de ima etti. Bloomberg bunun büyük olasılıkla PC'lerde de oynamak üzere tasarlanmış çok oyunculu oyunlar için geçerli olacağını belirtti.

"PlayStation platformunu desteklemeliyiz. Bu tartışılmaz. Bununla birlikte gelecekte stüdyo koleksiyonumdan çıkan ve daha geniş bir kitleye yayılması gerekebilecek bazı oyunlar göreceksiniz." Layden'ın bu noktadaki ifadeleri ilginç. Kesin bir dille gelecekte Sony stüdyolarından daha geniş tabana hitap etmesi gerekecek oyunlar göreceğimizi belirtiyor. Günümüz modern oyunlarında Microsoft, Nintendo ve PC'de çapraz oyun gittikçe daha popüler bir özellik haline geliyor ve Sony'nin politikasını daha da genişletmesi şaşırtıcı olmaz.

Konsol üreticisi yeni nesil PlayStation'ın geleceği hakkında oldukça sessiz bir tutum sergiliyor. PlayStation 5'in Xbox Scarlett ile birlikte 2020 sonlarında gelmesi bekleniyor ancak ne konsol, ne de oyunlar hakkında net bir açıklama yapılmadı. Eğer Sony PS4'e benzer bir strateji izlerse PS5 muhtemelen 2020'nin başlarında duyurulacaktır. Şirket yavaş yavaş birinci parti stüdyolarının çalışmalarıyla ilgili bilgileri açığa çıkarabilir ve çoklu platform stratejisi hakkında daha fazla fikir edinebiliriz.

Sizce Sony stüdyoları PlayStation dışında yeni platformlara açılmalı mı? Platform özelliğinin ötesine geçmeleri gerektiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz.