Sony'ye göre bulut oyunları konsolları yakın gelecekte etkilemeyecek

Sony'ye göre bulut oyunları konsolları yakın gelecekte etkilemeyecek
Sony'nin mali raporunu yayınlamasının ardından Finansal İşler Müdürü Hiroki Totoki, yatırımcılar ve analistlerle birlikte ileriye dönük potansiyel riskler ve belirsizlikler hakkında konferans görüşmesi yaptı.Totoki, platformlar...

Sony'nin mali raporunu yayınlamasının ardından Finansal İşler Müdürü Hiroki Totoki, yatırımcılar ve analistlerle birlikte ileriye dönük potansiyel riskler ve belirsizlikler hakkında konferans görüşmesi yaptı.

Totoki, platformlar arası ücretsiz oyunların artan popülaritesinin iş birimleri için tehdit oluşturabileceğini ortaya koydu. Ayrıca bulut oyun hizmetlerinin konsollar üzerinde etkisi olacağını düşünüyor, ancak bazı analistlerin aksine kısa vadede tehlike oluşturacağını düşünmüyor.

Totoki gelecekte ortaya çıkabilecek birkaç makroekonomik ve jeopolitik riske karşı çok iyimser olmama konusunda uyardı. Ayrıca yatırımcılardan kârlılıktaki potansiyel dalgalanmaların bilincinde olmalarını istedi ve ekledi:

"Ağ hizmetleri ve ek içerik satışları tarafından oluşturulan yeni iş modelinden yararlanmak için PlayStation 4'ün 91.6 milyondan fazla ve gittikçe artan gittikçe artan kurulum tabanını kullanarak bu değişkenliği azaltmak için çalışıyoruz."

Totoki, konuşmasının bir diğer bölümünde, Sony'nin çeşitli iş birimlerinden, şartlardaki değişikliklere duyarlı olmalarını istediğini söyledi:

"Risklere hazırlık yapmak, işletmelerimizin her birinin faaliyetlerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi ve olası zararların en aza indirilmesi için her bir iş sahasının güçlendirilmesi anlamına gelir. Aynı zamanda, hızla toparlanmaya ve şartlar düzelince devam etmeye hazırlık demektir. Birinci ve ikinci orta seviye planlarımızda, Sony'nin iş modelini değiştirebildik ve kârlılığımızı geliştirebildik. Üçüncü orta seviye planımızda, uzun vadede istikrarlı bir büyüme sağlamak ve iş verimliliğimizi güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz."

Sony'nin 2018 mali yılı 3. çeyrek raporu hakkında daha fazla bilgiye şirketin web sitesinden erişebilirsiniz.