Sony birinci parti oyunlara odaklanmak için yeniden yapılanıyor

Sony birinci parti oyunlara odaklanmak için yeniden yapılanıyor
Sony Interactive Entertainment, cazip ve güçlü birinci parti oyunlar yapmaya odaklanmak amacıyla Nisan ayının başında yeniden yapılanma kararını açıkladı.Şirket yaptığı basın açıklamasında; yeniden yapılanmanın rekabetçi...

Sony Interactive Entertainment, cazip ve güçlü birinci parti oyunlar yapmaya odaklanmak amacıyla Nisan ayının başında yeniden yapılanma kararını açıkladı.

Şirket yaptığı basın açıklamasında; yeniden yapılanmanın rekabetçi kalmayı ve PlayStation'ı oyun oynamak için en iyi platform yapma vaadini sağlayacağını belirtti. Bu karar, Microsoft'un daha fazla birinci parti oyun yapmak için stüdyolara yatırım yapma planlarını paylaştıktan sonra altı aydan kısa sürede gerçekleşti.

Sony stüdyolarıyla oyun pazarının içinde olmak istiyor

Worldwide Studios (WWS) ve Sony Interactive Entertainment başkanı Shawn Layden, 1 Nisan'dan itibaren WWS üzerine odaklanarak SIE büyümesine yardımcı olan platform tanımlayıcı içerik sağlamaya devam edecek.

Sony Interactive Entertainment Amerika, Avrupa ve Japonya Asya'daki satış ve pazarlama bölümleri, global satışların başında yer alan SIE Pazarlama başkanı Jim Ryan'a rapor verecekler.

Ryan ayrıca SIE'de başkan ve CEO olan John Kodera ile birlikte farklı bölgesel bölümleri de denetleyecek.

Her ikisi de sorumlu olduğu bölgelerde yönetici rolünü üstlenecek. Ryan Avrupa'dan, Kodera ise Amerika ve Japonya Asya'dan sorumlu olacak.

Şirket bu kararıyla doğrudan oyun pazarında yer almak ve PlayStation'u ayrıcalıklı bir platform haline getirmeye çalışıyor. Bu arada geçtiğimiz hafta PSN profilinin yeni tarayıcı versiyonu My Playstation tanıtılmıştı.