Sonic'in yaratıcısı Yuji Naka Square Enix'e katıldı

Sonic'in yaratıcısı Yuji Naka Square Enix'e katıldı
Sonic the Hedgehog'un ortak yaratıcısı ve lider programcısı artık Square Enix'in bir parçası. Yuji Naka haberiattığı bir tweet'leduyurdu: "Bilmeniz için hızlı bir not, Ocak ayında Square Enix'e katıldım." Ayrıca,...

Sonic the Hedgehog'un ortak yaratıcısı ve lider programcısı artık Square Enix'in bir parçası. Yuji Naka haberi

attığı bir tweet'le

duyurdu: "Bilmeniz için hızlı bir not, Ocak ayında Square Enix'e katıldım." Ayrıca, daha önce olduğu gibi oyun gelişimine katılacağını açıkladı ve Square Enix'de oyun geliştirmede çalışıyor.

Şu anda Naka'nın üzerinde çalıştığı oyun veya projenin ne olduğu açıklanmıyor. Kendisi "eğlenceli bir oyun geliştirmeyi" hedeflediğini ve fanlarına dört gözle beklemelerini söyledi. Naka'nın son olarak ürettiği en önemli oyun Rodea the Sky Soldier'dı.

Yuji Naka başta Sonic serisi olmak üzere bir çok yapımda çalışmıştı

Yuji Naka, 1983'te SEGA'ya katıldığından bu yana oyun geliştirmede önemli bir isim oldu. Şimdiye kadar Alex Kidd in Miracle World, Phantasy Star ve Spy vs. Spy gibi bir çok programcı olarak çalıştı. En ünlü eseri, yapımına baş programcı olarak yardımcı olduğu ikonik karakter  Sonic the Hedgehog serisidir. Ayrıca, 1994'te çıkan Sonic & Knuckles'a kadar tüm Sonic ana oyunlarını programladı. Daha sonra yapımcı olarak çalışmaya başladı ve 2006'da kendi şirketi Prope'yi kurana kadar, Sonic Adventure serisi, Nights into Dreams, Samba de Amigo ve diğer önemli SEGA oyunlarında çalışmıştı.