Sonic'in yaratıcısı Square Enix için aksiyon oyunu geliştiriyor

Sonic'in yaratıcısı Square Enix için aksiyon oyunu geliştiriyor
İlk Sonic the Hedgehog oyununun programcısı ve yaratıcı ortağı Yuji Naka 54. yaş gününü kutluyor. Naka'nın kutlama paylaşımı yeni çalışmaları hakkında büyük bir haberi de içeriyor. Geliştirici geçtiğimiz yıl Square...

İlk Sonic the Hedgehog oyununun programcısı ve yaratıcı ortağı Yuji Naka 54. yaş gününü kutluyor. Naka'nın kutlama paylaşımı yeni çalışmaları hakkında büyük bir haberi de içeriyor. Geliştirici geçtiğimiz yıl Square Enix'e katıldığından bu yana ilk kez gelecek projesinden bahsetti. Görünüşe göre sektörün tecrübeli ismi yayıncı için aksiyon oyunu üzerinde çalışıyor.

Naka geliştirdiği oyun hakkında daha fazla bilgi vermedi. Square Enix'e katıldıktan sonraki ilk duyurusu ve nasıl bir projeyle karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz. İşte Naka'nın kişisel Twitter sayfasından yaptığı paylaşım:

"Doğum günü mesajlarınız için teşekkür ederim. Bugün 54 yaşındayım. Şu anda Square Enix'te yapmakta olduğum orijinal aksiyon oyunu da dahil olmak üzere, emeklilik yaşıma kadar kaç oyun yapabilirim? Dünyadaki herkesin keyif alabileceği bir oyun geliştirmek için çok çalışmak istiyorum."

Eski Sonic geliştiricisi Ocak 2018'de Square Enix ile çalışmaya başladı. O zamanlar sadece eğlenceli bir oyun geliştirme planlarını ortaya koymuştu. Naka'nın projeyle ilgili son duyurusuna bakılırsa bu amacında oldukça kararlı adımlarla ilerliyor.

Yuji Naka 1980'lerin başında Sega'daki çalışmalarıyla sektöre dahil oldu. Programcının ilk büyük projesi 1984 yapımı Girl's Garden oyunuydu ve bu oyunda daha sonra besteci olarak rol değiştiren Sega programcısı Hiroshi Kawaguchi ile birlikte çalışmıştı.

1991'de çıkan Sonic the Hedgehog, Naka'nın ilk büyük hit oyunu oldu. Çığır açan oyuna olan katkısı sonraki Sonic oyunlarının temelini oluşturdu.