Sony, PSVR satışlarından son tahminlere göre 525 Milyon $ kazandı!

Sony, PSVR satışlarından son tahminlere göre 525 Milyon $ kazandı!
PlayStation VR ilk çıktığında, setin Sony için karlı olamayacağı ve iyi sonuçlar vermeyeceği söylendi. Bununla birlikte,Road to VR'nin yakın tarihli bir makalesinde Greenlight Insights, Sony'nin Ekim 2017 boyunca 1.5 milyondan...

PlayStation VR ilk çıktığında, setin Sony için karlı olamayacağı ve iyi sonuçlar vermeyeceği söylendi. Bununla birlikte,

Road to VR

'nin yakın tarihli bir makalesinde Greenlight Insights, Sony'nin Ekim 2017 boyunca 1.5 milyondan fazla PSVR gözlük sattığını ve iyi bir kazanç elde ettiğini ortaya koydu.

PlayStation VR'nin ülkemizdeki ortalama satış fiyatı 1900 TL ve Sony'nin sadece PSVR'den 525 milyon dolarlık bir donanım geliri elde ettiği tahmin ediliyor. Yazılımlardan elde edilen gelir miktarının (oyunlar ve diğer VR girişimleri) eklenmediğini de belirtelim. Sony'nin sanal gerçekliğe girmesi için büyük bir sebebi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu rakamlar, PlayStation 4 donanımından elde edilen kazanca kıyasla çok fazla olmayabilir. Ancak, sanal gerçekliğin artık ölmekte olan bir "hobi" olduğu düşünülürse, hala göz alıcı bir sayı. Rakamlar konuşuyor. Tatil sezonunun yaklaştığı bir dönemdeyiz ve Sony, VR'a yaptığı yatırımların meyvelerini toplayabilir.

Ne dersiniz, PSVR bir gün oyun piyasasını peşinden sürükleyebilir mi?

[yaziici id="2282"]