Son dakika vatandaşların dikkat! Bugün itibari ile tamamen yasaklandı: Saat 11:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkmak yasak

Son dakika vatandaşların dikkat! Bugün itibari ile tamamen yasaklandı: Saat 11:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkmak yasak
12 Temmuz 2023 gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bugün itibari ile tamamen yasaklandı: Saat 11:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkmak yasak! Son dakika vatandaşların dikkat- Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de uzun süredir devam eden yağışlı havaların sona erdiği ve yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girileceği uyarısı yapıldı. MGM'nin resmi açıklamasında, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı belirtildi.

12 Temmuz 2023 gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması beklenirken diğer bölgelerde ise 2-6 derece üzerinde artış yaşanması öngörülüyor.

MGM'nin açıklamasında, sıcak hava dalgası nedeniyle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatlerinde, yani 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Hava durumu tahminlerine göre, Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu, İstanbul çevresi ile Kocaeli ve Sakarya'nın iç kesimlerinde öğle saatlerinde yerel sağanak yağış beklenirken, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı ve az bulutlu geçecek. Ege ve Akdeniz bölgelerinde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Batı Karadeniz'de parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimler ile Sinop çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuzey ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile Muş, Bingöl, Bitlis'in kuzeyi ve Van çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Vatandaşların MGM'nin açıkladığı saatler arasında dışarı çıkmamaları, özellikle risk grubunda bulunanların (kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar) tedbirli olmaları önemle vurgulanmaktadır.