Sony Interactive Entertainment'ın yeni başkan ve CEO'su Jim Ryan!

Sony Interactive Entertainment'ın yeni başkan ve CEO'su Jim Ryan!
Sony bazı çalışanlarında değişikliğe gidiyor ve Jim Ryan Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) yeni Başkanı ve CEO'su olarak göreve gelmeye hazırlanıyor. 1 Nisan 2019 itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Ryan, Ryan Başkan...

Sony bazı çalışanlarında değişikliğe gidiyor ve Jim Ryan Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) yeni Başkanı ve CEO'su olarak göreve gelmeye hazırlanıyor. 1 Nisan 2019 itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Ryan, Ryan Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak John Kodera'nın yerini devralacak. Şirket yeni nesil donanımlar için etkili bir şekilde rolleri değiştirecek ve PlayStation Network'ü ön plana çıkaracak.

Sony CEO'su ve Başkanı Kenichiro Yoshida şunları söyledi:

Oyun ve Ağ Hizmetleri, hem satış hem de işletme geliri açısından Sony Group'un en büyük alanı haline geldi. Ayrıca, bu alandaki işimizde ileriye yönelik büyüme gücümüz arttıkça önemli bir paya sahip oldu. Aynı zamanda endüstri acımasızca hızlı hareket ediyor ve pazar lideri olmak için aciliyet duygusuyla kendimizi sürekli geliştirmeliyiz.

Ryan'ın uzmanlığı SIE'nin genel organizasyonunda ve operasyonlarında yatarken Kodera yakın zamanda 90 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşmış olan PSN'in geliştirilmesine odaklandı.

Açıklamada PSN'e vurgu yapılması da şaşırtıcı değil ve gelecek nesiller cihazlar için neler olabileceğinin bir işareti. Çevrimiçi altyapıda birçok iyileştirme yapıldı, ancak belki de SIE'nin kullanıcı standartlarına uyduğundan emin olmak için daha fazla planlı olabilir.

Sony'nin gelecek nesil konsollara geçişinde bilmediğimiz birçok şey var. Şirket bir süredir sessiz ve sadece neler olabileceğine dair spekülasyonlar dolaşıyor. Sony E3'ü es geçeceğini ve PSX'i iptal edeceğini açıkladıktan sonra planlarında nelerin olduğunu belirtmedi.

Görev değişikliğinin ardından Kenichiro Yoshida PSN'nin Sony için çok güçlü bir eğlence platformu olduğunu, video ve müzik içeriği için de çok uygun bir platform olduğunu belirtti.

Bu değişimin sonuçlarını görmek ilginç olacak. Ancak yeni değişiklikleri görmek için en az 1 Nisan'a kadar beklememiz gerekecek.