SIE başkanı Shawn Layden D.I.C.E. 2019'da açılış konuşması yapacak

SIE başkanı Shawn Layden D.I.C.E. 2019'da açılış konuşması yapacak
İnteraktif Sanatlar ve Bilim Akademisi, Sony Interactive Entertainment (SIE) başkanı ve Sony'nin E3 konferanslarının yüzü olan Shawn Layden'ın bu yılki D.I.C.E zirvesinde açılış konuşması yapacağını açıkladı.D.I.C.E. 2019,...

İnteraktif Sanatlar ve Bilim Akademisi, Sony Interactive Entertainment (SIE) başkanı ve Sony'nin E3 konferanslarının yüzü olan Shawn Layden'ın bu yılki D.I.C.E zirvesinde açılış konuşması yapacağını açıkladı.

D.I.C.E. 2019, 11 - 13 Şubat 2019 tarihleri arasında Nevada, Las Vegas'taki Aria Resort and Casino'da gerçekleşecek. Shawn Layden dışındaki konuşmacılar arasında Xbox küresel oyun ortaklıkları ve geliştirme başkanı Sarah Bond, Eğlence Yazılımı Birliği (E3'ün arkasındaki şirket) başkan ve CEO'su Stanley Pierre-Louis ve Insomniac Games'den Marvel's Spider-Man kreatif yönetmeni Bryan Intihar yer alıyor.

Intihar Marvel's Spider-Man'in yapımı hakkında konuşacak ve Pierre-Louis ise oyun bağımlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün son kararlarından bahsedecek. Etkinliğin diğer konukları arasında; Uncharted serisindeki çalışmalarıyla bilinen ünlü yazar ve yönetmen Amy Hennig, Ubisoft'tan Yves Jacquier, Double Fine Productions başkanı ve CEO'su Tim Schafer ve Weta Workshop oyun yönetmeni Greg Broadmore yer alıyor.

Shawn Layden The Game Awards 2018'de, yeni konsol şirketlerinin dünyasını desteklemek için birlikte çalışan Reggie Fils-Aime ve Phil Spencer ile kısa bir süre sahne aldı. Layden geçtiğimiz yıl PlayStation'ın PlayStation Experience etkinliğinin iptal edildiğini ve 2019'da E3'ü atlayacaklarını doğrulamıştı. PlayStation'dan gelen şok edici hamleler gündemi meşgul etmiş ve spekülasyonlara yol açmıştı.

D.I.C.E. büyük bir haber kaynağından çok oyun geliştirme konferansı olduğundan etkinliğe aşina değilseniz şimdiden söyleyelim; sürpriz duyuru beklemeyin. Ancak, Shawn Layden'ın 2019'da sektörle ilgili neler söyleyeceğini görmek ilginç olacak.