Shawn Layden'a göre Sony'nin başarısının sırrı: Çeşitlilik

Shawn Layden'a göre Sony'nin başarısının sırrı: Çeşitlilik
Geçtiğimiz günlerde Toronto'daki Collision konferansında konuşan SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, Sony'nin başarısındaki en büyük etkeni paylaştı. Layden, şirketin 13 geliştirme stüdyosundaki çeşitliliğe dikkat...

Geçtiğimiz günlerde Toronto'daki Collision konferansında konuşan SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, Sony'nin başarısındaki en büyük etkeni paylaştı. Layden, şirketin 13 geliştirme stüdyosundaki çeşitliliğe dikkat çekerek, konsol alanındaki zaferin başlıca nedenlerinden biri olduğunu söyledi:

"Oyun endüstrisi, yaratıcılığı, inovasyonu, eğlenceyi ve teknolojiyi diğer endüstrilerden farklı olarak bir araya getiriyor. Hayranlarımız, ateşli, tutkulu, açık sözlü ve hataya tahammülleri yok. 1994'te PlayStation'ın doğuşundan bu yana alınan dersler, yeni inovasyon dalgasıyla iş kurucu, girişimci, atılımcı olarak birçoğunuz için faydalı olabilir.

Geliştirme stüdyolarımızı oyunun sınırlarını sürekli zorlama, deneme ve keşfetme fırsatları sağlama anlayışıyla güçlendiriyoruz. Onları risk almaya teşvik ediyoruz. Hata ve başarısızlıklardan öğrenen bir kültürü mümkün kılıyoruz. Liderler olarak, geliştiricileri korkusuzca davranmaları ve yeni fikirler paylaşmaları konusunda yüreklendiriyoruz. Ulaşılabilir, erişilebilir ve duyarlı olmaya çalışıyoruz."

Shawn Layden merakla beklenen Ghost of Tsushima'nın geliştiricisi Sucker Punch'ın yeni bir Infamous ya da Sly Cooper oyunu yapabileceğinden de bahsetti. Stüdyoya şu anki projeleri için bir risk aldıkları için övgüde bulundu ve özellikle de "%100 Amerikalı geliştirme ekibinin" Japon kültürüne yoğun bir şekilde kök saldığının altını çizdi. Layden konuşmasına şöyle devam etti:

"Farklı arka planlara sahip insanlar yeni bakış açıları getiriyor. Farklı düşünerek yaratıcı bir kıvılcımı tutuşturmaya yardımcı oluyorlar. Eğer ekiplerin hepsi aynı görünür ve aynı şekilde davranırlarsa, hepsi aynı geçmişi ve aynı bakış açısını paylaşırlarsa, ürünleriniz gelişmeyecek ve sonuçta mutsuz ve yaratıcılıktan uzak olmaya başlarsınız. Benzerlikler, yeniliğin ve yaratıcılığın ölümüdür."

Ayrıca Dreams'in geliştiricisi Media Molecule'ün çeşitliliğine ve ekibin üçte birinin kadın olmasına da değindi:

"Media Molecule ekibinin şu anda kabaca üçte bir kadın. Ancak bu, işe alımlarda daha deneysel olmaktan, daha fazla stajyer ve hatta genç okul gruplarını ağırlamaktan gelen bilinçli bir çabayla, daha ileri gitmeyi gerektiriyor."

Shawn Layden yaratıcılığın, Sony'nin geliştiricilerini son 10 yıl boyunca teşvik ettiği çeşitlilikle başladığına inanıyor. Layden konuşmasını şu cümlelerle bitirdi:

"Yaratıcılığı ve yeni, benzersiz bakış açıları olan insanlara alan yaratın. Geleceğiniz daha parlak olacaktır. Daha çok yenilik yapacaksınız. Daha fazla insanı etkileyeceksiniz. Gelecek nesiller için bir gün bu sahnede olacaksınız."