Sevilen dövüş oyunu Tekken 8, serinin ana karakterini geri getiriyor

Sevilen dövüş oyunu Tekken 8, serinin ana karakterini geri getiriyor
Tekken dövüş oyunu serisi oyuncular tarafından oldukça seviliyor. Tekken 8 ile birlikte serinin ana karakteri Nina Williams geri dönüyor.

Tekken dövüş oyunu serisinde Nina Williams adlı karakter oyuncular tarafından oldukça seviliyor. Bandai Namco tarafından yakın zamanda yapılan açıklamaya göre, Tekken 8 ile karakter geri dönüyor. Açıklama, Tekken Dünya Turu 2022 Finalleri sırasında gerçekleşen bir gösteride yapıldı. İrlanda doğumlu karakter, suikastçidir. Dövüş oyunu kültüründe de uzun bir geçmişe sahiptir. Tekken bünyesinde ilk görünümünü 1994 yılında orijinal PlayStation konsolunda gerçekleştirdi. Ana seriye eklenen her oyunun yanı sıra, Tekken Advance ve Tekken Tag Tournament 1 ve 2 gibi yan oyunlarda da yer aldı.

[embed]

Tekken 8, Nina Williams karakterini farklı tarzda yansıtıyor

Tekken 8, serinin bundan önceki son oyununda Nina'yı gelinlikle oyuncuların karşısına çıkarmıştı. Yeni fragman, Nina karakterini siyah deri bir ceket ve koyu renkli güneş gözlükleriyle sergiliyor. Fragman karakterin, rakibine çeşitli dönen ve takla atan tekmelerini ve ikili tabancalarını da gösterdi. Geliştiriciler, sadece eski bir standart karakteri getirmekle kalmadı. Serinin son oyununda kullanılacak yeni bir mekanik hakkında bilgi vermek için de e-spor yarışması fırsatını iyi değerlendirdi. Isı Sistemi olarak adlandırılan mekaniği, Pazar günü yayınlanan 40 dakikalık videoda açıkladı.

sevilen-dovus-oyunu-tekken-8-serinin-ana-karakterini-geri-getiriyor

Isı Sistemi, karakterlerin belirli saldırı türlerine öncelik vermesini sağlıyor. Bazı parçalama türündeki saldırıları etkin hale getiriyor. Etkin hale geldiğinde karakterin vücudu kısa bir süreliğine mavi bir alevle kaplanıyor. Bir zamanlayıcı çubuğu geri sayıyor. Çubuk kendi başına yalnızca 10 saniye sürüyor. Saldırgan, bir oyun tarzından yararlanarak rakibe saldırır ya da rakibi bloke ederse süre uzuyor. Mod, her karakter için farklı hareketler kullanılarak girilebiliyor.

[embed]

Buna ek olarak geliştiriciler, bir karakter belirli sağlık eşiğinin altına indiğinde saldırı gücünü etkileyecek Öfke Sistemi'ni tanıttı. Aynı zamanda rakibe saldırı sırasında vurduğunuzda bir sağlık iyileştirme göstergesini de ortaya çıkardı.

İlk olarak geçen yılın Ağustos ayında Tekken 7 güncelleme videosundan teaser yayınlandı. Bunun ardından, serinin sıradaki oyununun bir sonraki ay geleceği duyuruldu. Bandai Namco tarafından herhangi bir çıkış tarihi ya da aralığı belirtilmedi. Yayıncı yine de, periyodik fragman yayınlarıyla hayranların ilgisini taze tutmayı başardı.

Yayıncının bu sırada yaptığı açıklama şu şekildeydi; "Geliştirme ekibi üyeleri her gün gerçekten çok çalışıyor. Her türlü şeyi koyuyor ve ayarlamalar yapıyor. Oyunu gerçekten agresif bir şekilde geliştiriyoruz. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede oynayabilmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Sizler Tekken 8 hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.