Sega bulut oyun ve akış hizmetlerini yakından takip ediyor

Sega bulut oyun ve akış hizmetlerini yakından takip ediyor
Sega, bulut oyun endüstrisindeki gelişmelere ilgi duyan ve akış hizmetlerini merakla bekleyen şirketler arasına katıldı. Yayıncılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Clark, şirketin daha önce Gaikai, OnLive ve PlayStation...

Sega, bulut oyun endüstrisindeki gelişmelere ilgi duyan ve akış hizmetlerini merakla bekleyen şirketler arasına katıldı. Yayıncılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Clark, şirketin daha önce Gaikai, OnLive ve PlayStation Now ile çalışmasına rağmen, artık bunun "sektördeki daha büyük oyuncular için ilginç bir süreç" olduğunu söyledi.

"Tüm oyuncuların önemli akış duyurularını ve servislerini nasıl ileriye taşıdığını görmek istiyoruz. Bant genişliğinin, hizmetlerin nasıl çalıştığını görmek için çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Google Stadia'nın kullanıma sunulduğu zaman bunun nasıl planlandığını büyük bir ilgiyle izleyeceğiz. Ve gelecek için, akış ekonomisinin nasıl işleyeceğini, iş modellerini vb. görmeyi çok istiyoruz."

Sega Avrupa'nın Operasyon Direktörü ve Başkanı Gary Dale, bulut oyun ve akış hizmetlerinin şirkete yeni kitlelere ulaşarak sunarak büyüme potansiyeli sunacağını ekledi:

"Akış hizmeti sağlayıcılarının felsefelerindeki ilginç olan şey; kitlelerin erişimini genişletme fikri. Yeni kullanıcılar bulmaya ve oyunlara daha önce yapılmamış bir yöntemle erişmelerini sağlamaya çalışıyorlar. Özellikle Asya ve Çin'de farklı bir şekilde açılmaya başlayan yeni pazarlardan gelen büyümeyi görüyoruz."

Games Industry ile yapılan röportajın bir bölümünde Sega'ya merakla E3 2019'da Phantasy Star Online 2'nin Avrupa'da yayınlanması hakkında sorular soruldu. Sega'nın Pazarlama Başkan Yardımcısı Anna Downing, şirketin şu anda yapacak duyurusu olmadığını ancak takipçileriyle iletişim halinde kalmaya devam edeceğini söyledi.