Scorn Etli Dünyasını Bu Yıl PS5'e Getiriyor

Scorn Etli Dünyasını Bu Yıl PS5'e Getiriyor
Yine de henüz belirli bir çıkış tarihi yoktur.

Geçen yılın daha önce Xbox'a özel, HR Geiger'den ilham alan hayatta kalma korku oyunu Scorn, bu yılın sonlarında PS5'e geliyor. Çok uzun bir geliştirme döneminden sonra, Scorn nihayet geçen yıl Xbox Series X/S ve PC'de yayınlandı ve incelemeler biraz karışık olsa da çoğunlukla olumlu taraftaydı. Şimdi, PlayStation Blog'da açıklandığı üzere Scorn, kesinlikle etli oyunu tamamen yeni bir izleyici kitlesine sunarak PS5'e doğru ilerliyor. Oyunun yalnızca bu yılın sonlarında belirsiz bir çıkış penceresi olsa da, blog, DualSense denetleyicisinin nasıl yeni bir deneyim sunacağı da dahil olmak üzere bağlantı noktasının arkasındaki bazı ayrıntılara girdi.

scorn-etli-dunyasini-bu-yil-ps5e-getiriyor-1.jpg

Scorn, bu yılın sonlarında PS5'e geliyor

Teknik sanatçı Jovan Vučković blog yazısında "PlayStation 5 için oyunu geliştirirken, sonunda DualSense kablosuz kontrol cihazının potansiyelinden yararlanma fırsatı bulduk ve sizi bu çarpık dünyaya daha da fazla kaptırdık" diye yazıyor. "Oyuncunun dalmasını derinleştirmemize ve tüm dünyanın yeni bir şekilde nefes almasına izin vermemize olanak tanıyor. Oyunda sözlü diyalog olmadığından, çevresel hikaye anlatımına güçlü bir vurgu yaptık, bu nedenle haptikler harika bir katkı bu tuhaf görsel-işitsel deneyim."

scorn-etli-dunyasini-bu-yil-ps5e-getiriyor-2.jpg

Gönderi ayrıca, denetleyicinin uyarlanabilir tetikleyicilerinin, kullanılan farklı silahlara veya araçlara bağlı olarak farklı davranacağını, çünkü hepsinin ince ama farklı bir ağırlık hissine sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Scorn'un kullanıcı arayüzünün ne kadar minimalist olduğunu göz önünde bulundurarak, nasıl ilerlediğiniz konusunda size daha güçlü bir fikir vermek için ışıklı çubuğun oyun içindeki sağlığınıza karşılık geleceğini göreceksiniz. Koleksiyonerler ayrıca oyunun fiziksel bir sürümünün de PS5'e geleceğini duymaktan mutlu olacak, özellikle de dijital bir sanat kitabı, film müziğinin dijital bir kopyası ve bir çelik kitap içeren lüks bir sürümdür. Scorn, bu yılın sonlarında PS5'te mevcut olacak ve şu anda Xbox Series X/S ve PC'de mevcuttur.