Rusya Savunma Bakan Yardımcısı: Metal Gear serisi ABD projesi

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı: Metal Gear serisi ABD projesi
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Andrei Kartapolov, Metal Gear oyun serisinin ABD gençliğini yozlaştırdığını düşünüyor. Karpatolov bu yöndeki görüşünü parlamentodaki yuvarlak masa toplantısı sırasında açıkladı.Interfax'ın...

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Andrei Kartapolov, Metal Gear oyun serisinin ABD gençliğini yozlaştırdığını düşünüyor. Karpatolov bu yöndeki görüşünü parlamentodaki yuvarlak masa toplantısı sırasında açıkladı.

Interfax'ın haberine göre; Kartapolov serinin kamu bilincini ve özellikle ABD'deki gençleri Rus hükümetine karşı durmak için manipüle ettiğini öne sürdü. Ayrıca gençleri aktif protesto eylemine ve ülkedeki otoritelere karşı memnuniyetsizliğe teşvik etmeyi hedeflediğini de belirtti. Kartapalov seriyi ABD istihbarat servisinin Rusya'ya karşı bir taktiği olarak görüyor.

Metal Gear, Hideo Kojima tarafından ilk kez 1987 yılında yaratılan bir Japon oyunu. Seri sadece ABD veya Rusya değil, diğer ülkelerin hükümetlerine de eleştiriler sunuyor. Oyundaki kurgusal hikayeler doğaüstü ve abartılı bileşenler içerse de gerçekliğe dayanıyor.

Örneğin; PS2 için çıkan Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Soğuk Savaş dönemi Sovyetler Birliği'nde, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 1984'te Sovyet-Afgan Savaşı'nın gerçekçi bir kurgusunda geçiyor. Metal Gear Solid 2: Sons of liberty ise ABD hükümetini kontrol etmeye çalışan ve The Patriots olarak bilinen bir grubun hikayesini anlatıyordu.

Metal Gear oyun dünyasının popüler serilerinden biri ve yıllardır hayatımızda. En son Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 2015 yılında yayınlandı ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Hideo Kojima, Konami'den ayrıldıktan sonra yeni oyun gelmedi ve uzunca bir süre böyle devam edecek gibi görünüyor. Başarılı yönetmen şu anda Death Stranding üzerinde çalışıyor ve bazen ilgi çekici tanıtımlarla karşımıza çıkıyor. Oyun 8 Kasım 2019'da PlayStation 4'e özel olarak gelecek.