Rogue One'ın yazarından EA'e ağır Star Wars eleştirisi!

Rogue One'ın yazarından EA'e ağır Star Wars eleştirisi!
Rogue One: A Star Wars Story yazarı Gary Whitta geçtiğimiz günlerde Kinda Funny Games Daily videosunda göründü. EA Vancouver'ın açık dünya Star Wars oyununu iptal etmesini tartışmak üzere Greg Miller'a konuşan Whitta, EA'in 2013'te...

Rogue One: A Star Wars Story yazarı Gary Whitta geçtiğimiz günlerde Kinda Funny Games Daily videosunda göründü. EA Vancouver'ın açık dünya Star Wars oyununu iptal etmesini tartışmak üzere Greg Miller'a konuşan Whitta, EA'in 2013'te Disney'le anlaşma imzalamasının ardından Star Wars lisansını korkunç şekilde yanlış yönettiğini söyledi.

Whitta ilk Battlefront'un hikaye olmadan yayınlanmasını ve Battlefront 2'de Disney yöneticilerinin devreye girdiği mikro ödeme felaketini "utanç verici bir fiyasko" olarak tanımlayarak EA'i eleştirdi. Ayrıca şirkete, endüstrideki en iyi yazarlardan biri olan Amy Hennig'in harika olacağını düşündüğü Star Wars projesini (kod adı Ragtag) iptal ettiği için de ateş püskürdü.

Whitta iptal edildiği zamanlarda ragtag'i gördüğünü ve "bitmeye çok uzak" olmasına rağmen müthiş ve şaşırtıcı göründüğünü de ortaya koydu. Ünlü yazar proje hakkında şu yorumlarda bulundu:

"Öncelikle çok heyecan duyduğum proje adeta Star Wars Uncharted olabilirdi. Anladığım kadarıyla, onların yol boyunca söylediği şey Star Wars Uncharted yapmak istemedikleriydi. Belki de Uncharted oyunlarının anlatı yönetmenini işe almaz ve gerçekte ne istediğini çözerdiniz."

Rogue One'ın yazarı; Disney'de olsaydı ve EA ile olan sözleşmede bir tür "iptal" maddesi varsa, lisansı iptal edeceğini belirterek, "fişi çekmeleri gerektiğini" önerdi. "Eğer bir EA hissedarı olsaydım, çok öfkelenirdim" diyen Whitta, EA'nın 10 yıllık lisans anlaşması için muhtemelen bir servet ödemiş olduğunu söyledi.

Peki siz EA'in yaptığı Star Wars oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Rogue One yazarı Gary Whitta'yı haklı buluyor musunuz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz.