React, Temmuz Sonu İçin İlk Game Jam'i Duyuruyor

React, Temmuz Sonu İçin İlk Game Jam'i Duyuruyor
React, 20-30 Temmuz tarihleri arasında Game Jam etkinliği düzenleyeceğini duyurdu.

React topluluğu bugün, 20-30 Temmuz tarihlerinde React Jam adlı ilk oyun yarışmasını düzenlemeyi planladığını duyurdu. Web geliştirme platformu, geliştiricilerin platform etrafında oluşturulmuş milyonlarca güçlü topluluktan yararlanarak ilk oyunlarını oluşturmalarına yardımcı olmak için React Jam'i kullanmayı amaçlıyor. Jam, geliştiricilere oyunlarını oluşturma kriterleri sunacak, ancak bunların ne olduğunu henüz belirtmedi.

react-temmuz-sonu-icin-ilk-game-jami-duyuruyor-1.png

React, 20-30 Temmuz tarihleri arasında ilk etkinliğini düzenliyor

React şu anda web geliştirme için lider çerçevedir ve Facebook, Netflix, Airbnb ve diğerleri için web sitelerini destekler. Ayrıca, platformlar arasında oynanabilen ve kolayca paylaşılabilen oyunlar oluşturmak için de kullanılır, ancak bu çok yaygın değildir. SSS'ye göre React, daha fazla acemi oyun geliştiricisini platforma çekmeyi umuyor: "Web teknolojileri geliştikçe ve daha güçlü hale geldikçe, React gibi web tabanlı teknolojilerle oyun oluşturma kavramı giderek daha uygulanabilir hale geldi."

react-temmuz-sonu-icin-ilk-game-jami-duyuruyor-2.png

Oyun yarışması, hem Eğlence, Tema ve Sunum reytinglerinde en yüksek puanı alan En İyi Oyun kategorisinde hem de Ağustos ayı başlarında testçiler arasında en yüksek oynama süresine sahip olan Çok Oyunculu Mücadele kategorisinde kazananlar için çeşitli ödüller içeriyor. React Jam'in sponsorları arasında çevrimiçi varlık mağazası CraftPix ve bağımsız oyun topluluğu Rune yer alır.