Quantic Dream'den David Cage Sony hakkında konuştu

Quantic Dream'den David Cage Sony hakkında konuştu
Detroit: Become Human'ın çıkışına bir haftadan az bir süre kaldı ve Quantic Dream'in kurucusu David Cage, stüdyonun Sony ile olan ilişkisine dair ilginç bir bakış açısı sundu.Kısa bir süre önce Fransız web sitesi Les Numériques...

Detroit: Become Human'ın çıkışına bir haftadan az bir süre kaldı ve Quantic Dream'in kurucusu David Cage, stüdyonun Sony ile olan ilişkisine dair ilginç bir bakış açısı sundu.

Kısa bir süre önce Fransız web sitesi Les Numériques ile yapılan bir röportajda, Cage'e Quantic Dream’in beş oyundan oluşan (20 yıldan fazla sürede) kısa portfolyosu soruldu:

"Her zaman bize inanan yayıncılarla buluşma şansımız oldu. Sony ile de 12 yıldır durum böyle oldu. Bu, aynı zamanda oyunlarımızın hiçbir zaman devam oyunu yapılmadığı gerçeğinden kaynaklanmakta. Her zaman yeni motorlar ve oyunlar üzerinde çalışıyoruz. Endüstriyel bir mantığa sahip olmak istemiyoruz. Kendimizi esnaf olarak görüyoruz."

Cage, Sony'nin bir oyunun içeriğini belirlemede hiçbir katılımının olmadığını ve Quantic Dream'in verdiği kararların stüdyoya ait olduğunu ortaya koydu. "Hiçbir zaman bize hiçbir şey empoze etmediler” diye detaylandırdı. "Her zaman stüdyonun kararlarıydı. Yeteneği kendi başımıza aradık."

Heavy Rain 2 ve Detroit: Become Human soruldu

David Cage'e Heavy Rain 2 olasılığı soruldu. Cage'e göre Quantic Dream bir devam oyunu üzerinde çalışmak istemedi ve Sony stüdyoya karar özgürlüğü veriyor.

"Onlarla birlikte yeni şeyler icat etmek, yeni hikayeler denemek istiyoruz. Bu, maksimum özgürlüğe sahip bir lüks."

Ayrıca tek oyunculu oyunları sunmanın hala olağanüstü bir iş olduğunu gösterdiği için Sony'e övgüde bulundu.

Röportajın bir başka bölümünde Detroit: Become Human'ın özetlenmesi de istendi:

"Yakın bir gelecekte (günümüzden 20 yıl sonra) geçen bir kara film gerilim oyunu. Bizim gibi görünen ve makineler gibi muamele gören, insanların yerini almak için kullanılan android'ler var. Oyuncular garip şeylerin döndüğü bu dünyada üç android'i oynayacak. Android'ler, programlarıyla eşleşmeyen irrasyonel davranışlara sahip olmaya başlıyor. İnisiyatif alıyorlar ve duyguları var. Oyuncu onların yerinde olacak, kendi hikayelerini anlatacak ve bu üç karakter için bir kader çizecek. Tamamen üç bağımsız öykü olarak başlıyor ama hızla iç içe geçecekler."

Detroit: Become Human 25 Mayıs 2018'de Playstation 4'e özel olarak yayınlanacak.