PUBG, Rising Sun maskesini kaldırdı ve özür diledi

PUBG, Rising Sun maskesini kaldırdı ve özür diledi
PUBG, Rising Sun temalı Japon pilot maskesinin ortaya çıkmasıyla tartışmaların odağına yerleşti. Yükselen Güneş hala Japon donanmasının resmi sembolü ancak, çoğu insanın aklında en şiddetli ve aykırı seviyede askeri...

PUBG, Rising Sun temalı Japon pilot maskesinin ortaya çıkmasıyla tartışmaların odağına yerleşti. Yükselen Güneş hala Japon donanmasının resmi sembolü ancak, çoğu insanın aklında en şiddetli ve aykırı seviyede askeri saldırganlık sembolü olarak yer alıyor. Almanya'nın Nazi Svastika ve Amerika'nın Konfederasyon bayrağıyla kıyaslanan Rising Sun, İkinci Dünya Savaşında Japonya tarafından işlenen savaş suçlarıyla ilişkilendiriliyor.

PUBG Rising Sun maskesi için özür diledi ve içeriği kaldırdı

Birçok battle royale oyununun sunduğu şiddet göz önüne alındığında, işleri bu duruma getirmek rahatsız edici. PUBG Corp eleştirilere yanıt olarak, ürünü kaldırmış ve "önceden tespit edilmemiş bir hata" nedeniyle olduğunu belirten bir notla, satın alan oyunculara para iadesi yaptı.

PUBG Rising Sun maskesi

PUBG'nin yayınladığı özür metni:

Pilot maskesi öğesiyle ilgili endişeleriniz için özür dileriz. Böylesi bir çağrışımı önlemek için görsel üretim sürecimizin genel olarak yeniden incelenmesini yapacağız. Oyun öğelerini yayınlamadan önce inceleyecek ve bunları yapan kişileri sorumlu tutacağız.

PUBG hata yaptığı konusunda umuyoruz dürüsttür. Oyunları üzerinde çalışırken, oynayan oyuncu kitlesinin yaş grubu, kültürü ve inançları konusunda daha duyarlı davranılması ve hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Geçtiğimiz ay benzer bir soruna Fortnite'da da rastlanmış ve düzeltilmişti...