PUBG Mobile, 3.7 milyon TL deprem bağışında bulundu

PUBG Mobile, 3.7 milyon TL deprem bağışında bulundu
PUBG Mobile, Kahramanmaraş Depremi için 3.7 milyon TL deprem bağışında bulunduklarını açıkladı.

Ülkemizin güneydoğu bölgesinde art arda iki deprem meydana geldi. Bu depremlerden ilki 04.17 itibariyle 7.7 iken, ikincisi 13.24 saatlerinde 7.6 olarak gerçekleşti. İki depremin yıkıcı etkisi 10 ilde felakete yol açtı. Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis depremden etkilendi. Depremin ardından çeşitli kuruluşlardan ve oyun stüdyolarından yardımlar gelmeye devam ediyor. Bir yardım da PUBG Mobile tarafından deprem için geldi.

pubg-mobile-3-7-milyon-tl-deprem-bagisinda-bulundu

PUBG Mobile, 3.7 milyon TL deprem bağışı yaptığını duyurdu

CD Media ve Crytek gibi firmalar daha önce bağış yapmışlardı. Bir diğer yardım da oyun sektöründe önemli bir yere sahip olan, PUBG Mobile ekibinden geldi. Twitter üzerindeki açıklamaya göre PUBG Mobile, 3.7 milyon deprem yardımı gerçekleştirdi. Yardımın ise AFAD ve Ahbap Derneği aracılığı ile yapılacağını duyurdu. PUBG Mobile'ın yaptığı açıklama şu şekildeydi;

[embed]

"Ülkemizin birçok ilinde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde yaşamları olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için 3.700.000 Türk Lirası tutarında bağış yapacağız. Afet bölgesindeki depremzedelerin kurtarılması, barında, giyecek ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için desteğimizi, AFAD ve AHBAP Derneği aracılığıyla gerçekleştireceğiz. Bu zor günlerde güçlüklerin üstesinden ancak toplumsal dayanışmayla gelebiliriz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hepimize tekrar geçmiş olsun Türkiye."

PUBG Mobile'ın yanı sıra PUBG: Battlegrounds hesabı üzerinden de bir bağışın yapıldığı bilgisi geldi. Krafton Türkiye ise AHBAP Derneği aracılığıyla 100 bin dolar bağışlanacağını duyurdu.