PUBG geliştiricisi Krafton, AAA oyun stüdyosu kuruyor

PUBG geliştiricisi Krafton, AAA oyun stüdyosu kuruyor
PUBG geliştiricisi Krafton, AAA oyun stüdyosu kuracağını açıkladı.

Krafton, PUBG: Battlegrounds ve The Callisto Protocol gibi oyunlarla tanınıyor. Şimdi ise stüdyo, ilk Kanada merkezli AAA oyun stüdyosunu açmaya hazırlanıyor. Stüdyo, eski Ubisoft oyun direktörü Patrik Methe liderliğinde faaliyet gösteriyor. 20 yılı aşkın deneyime sahip Methe, dünyanın en ünlü franchise'larında çalıştı. Krafton, önümüzdeki üç yıl içerisinde animasyon pozisyonları dahil 150 kişiyi işe almaya hazırlanıyor.

pubg-gelistiricisi-krafton-aaa-oyun-studyosu-kuruyor

3 kişi Krafton bünyesine çoktan katıldı

Yapımcı Benoit Frappier, oyun direktörü Frederic Duroc ve teknoloji direktörü Martin Paradis yeni girişimde Methe'ye çoktan dahil oldu. Stüdyonun ilk projesi, Krafton'un Ağustos ayında duyurusunu yaptığı uyarlama oluyor. Eylül ayında bir görsel tanıtım oyuncuların karşısına gelmişti. Bu noktada Kore fantezi kitabı The Bird That Drinks Tears'ın uyarlaması yolda görünüyor.

[embed]

Krafton bunun, "The Bird That Drinks Tears'ın orijinal fantezi evrenini benzersiz ve canlandırıcı fantezi yarışları, güzel, unutulmaz manzaraları ve sürükleyici, dokunaklı hikayeleri aracılığıyla hayata geçirmeyi amaçlıyor." Stüdyo, iddialı bir proje olduğunu da belirtti. CEO CH Kim, "Video oyunu üretimi için dünyanın en iyi şehirlerinden biri olan Montreal'de ilk Kanada AAA stüdyosunu açmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

PUBG yayıncısı Krafton geçtiğimiz günlerde güçlü oyun tabanlı IP'leri güvence altına alma ve genişletme planlarında kararlı kaldığını belirtti.

Sizler şirket ve PUBG hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!