PUBG Corp: Epic Games en iyi ortaklarımızdan biri

PUBG Corp: Epic Games en iyi ortaklarımızdan biri
PUBG Corp'un stüdyo yöneticisi Brian Corrigan sanılanın aksine; PlayerUnknown's Battlegrounds geliştiricisi ve Fortnite stüdyosu Epic Games arasında düşmanlık olmadığını söyledi.Aslında bu yanılgı PUBG Corp'un Fortnite'ın...

PUBG Corp'un stüdyo yöneticisi Brian Corrigan sanılanın aksine; PlayerUnknown's Battlegrounds geliştiricisi ve Fortnite stüdyosu Epic Games arasında düşmanlık olmadığını söyledi.

Aslında bu yanılgı PUBG Corp'un Fortnite'ın battle royale fikrini kendisinden çaldığı ve PUBG ile Fortnite arasında çarpıcı benzerlikler olduğu iddiasıyla Epic Games'e karşı açtığı davadan kaynaklanıyor. Ancak dava daha sonra geri çekildi ve taraflar arasında buzlar erimiş görünüyor.

PCGamesN'e konuşan Corrigan şunları söyledi:

"[PUBG] ilk çıktığında - sanırım yıllar önce bu zamanlardı - fikir sadece oyunun kopyasını satmaktı, her şey harika olacaktı ve bu kadar. Sezonlar geçtikçe zaman içinde gelişen düşüncelerimiz oldu. İnsanlar Epic'le bir düşmanlık veya başka bir sorun olduğu fikrine sahipler, ancak onlar en iyi ortaklarımızdan biri ve biz onlarla her zaman konuşuyoruz!"

Corrigan ayrıca her iki geliştiricinin de birbirinden bir şeyler öğrendiğini ancak oyunlarının birbirinden oldukça farklı olduğunu söyledi:

"Tıpkı tüm oyunların birbirinden öğrendiği gibi, [battle royale]in oradaki işleyişinden bir şeyler öğrenebileceğimizi düşünsem de modellerinin tam olarak bize uyduğunu sanmıyorum.

Sanırım söylemeye çalıştığım şey; taslağı ordan alıp daha iyi bir fotokopi makinesi yapmaya çalışmak değil. Bu değil. Bizim için işe yarar yanlar varsa bu harika. Çünkü birçok farklı oyundaki en iyi öğretmenlerden ders almalıyız ancak formülümüz eşsiz. Bu bizim anladığımız ve daima hatırlamamız gereken bir şey: PUBG'nin formülü benzersiz ve ondan ötesi yok."

Peki sizce battle royale'in kralı kim? PUBG mi? Yoksa Epic Games'in oyunu Fortnite mı?